Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Schimbare radicală la B1 Tv. Postul de știri are noi platouri și emisie HD

Schimbare radicală la B1 Tv. Postul de televiziune are noi studiori și emisie HD.

Noile studiouri se află deasupra celor actuale, în clădirea de pe Calea Victoriei, diferă complet de actualele platouri de la B1 TV. Construcţia lor s-a întins pe o durată de un an (şi din motiv de pandemie) şi a costat în jur de un milion de euro, bani accesaţi printr-o linie de credit, potrivit paginademedia.ro.

Sâmbătă, 8 mai, B1 Tv va funcționa și HD. B1 TV va trece la emisia din noile studiouri, în HD, sâmbătă, 8 mai.

Studiourile sunt împărţite în două platouri: unul pentru talk-show şi unul pentru jurnalele de ştiri. Platoul pentru talk-show-uri, pe albastru/bleu, este modular şi permite mai multe variante de cadrare şi setup-uri

Există geamuri special reglabile. Direct de la mixerul de lumini, geamurile se deschid sau se „întunecă”, pentru a echilibra lumina din studio cu cea de afară.

Studiourile au fost proiectate de scenografa Delia Ristovski, unul dintre cei mai căutaţi designeri de platouri TV (a semnat, printre altele, actualul studio Antena 3, platourile Metropola TV şi studioul Starea Naţiei cu Dragoş Pătraru).

De asemenea, unul dintre ecranele din studio, spune Tavi Basoc, are „cea mai bună rezoluţie dintre ecranele TV din platourile din România”. În termeni tehnici, „distanţa dintre pixeli este de 1,5 milimetri”

Mai mult, camerele au fost schimbate: aproximativ 25.000 de euro costă un „set” complet cameră (Panasonic), trepied, sisteme de reglaj, obiective, accesorii

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *