Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un cunoscut actor a fost suspendat de Academia britanică de film. De ce este acuzat

Academia britanică de film (BAFTA) a decis să-l suspende pe actorul și producătorul Noel Clarke, din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală apărute la câteva săptămâni după ce forul i-a acordat trofeul pentru contribuţia extraordinară la cinematografia britanică, infomează News.ro.

BAFTA a anunțat într-un comunicat de presă că a luat această decizie „în lumina acuzaţiilor de comportament neadecvat grav” apărute în The Guardian.

În acest context, BAFTA a spus că, „imediat şi până la noi dispoziţii”, i-a suspendat lui Noel Clarke statutul de membru şi premiul acordat recent.

În plus, compania de management şi producţie 42 M&P care îl reprezenta pe actor a renunţat luna aceasta la colaborarea cu el.

Pe 10 aprilie 2021, Noel Clarke a fost recompensat cu premiul BAFTA pentru contribuţii extraordinare aduse industriei filmului britanic.

Actorul britanic în vârstă de 45 de ani a reacționat imediat, precizând că neagă „vehement” orice comportament sexual neadecvat și a transmis că va încerca să se apere de acuzaţiile „false”.

Într-o carieră de 20 de ani, am pus incluziunea şi diversitatea în prim-planul muncii mele şi niciodată nu a fost făcută vreo plângere la adresa mea. Dacă cineva care a lucrat cu mine s-a simţit vreodată inconfortabil sau jignit, îmi cer sincer scuze

Noel Clarke:

The Guardian a publicat un articol în care susţine că a vorbit cu 20 de femei care au făcut acuzaţii, toate cunoscându-l pe Noel Clarke din punct de vedere profesional.

Noel Clarke a scris şi jucat în trilogia „Kidulthood”, „Adulthood” şi „Brotherhood” şi a regizat două dintre aceste filme. El a fost remarcat de BAFTA în 2009, când i-a fost acordat trofeul „Rising Star”.

FOTO: Hepta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *