Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu! Când ar putea elevii să recupereze cursurile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, că elevii ar putea să recupereze orele de curs în timpul vacanței de vară.

Potrivit acestuia, elevii au pierdut multe cursuri într-un an de pandemie. Cea mai bună soluție ar fi ca ei să recupereze le recupereze în timpul vacanței de vară. Pentru acest lucru, însă, trebuie să aibă acordul părinților elevilor. (CITEȘTE ȘI: PROFESORII CARE NU SUNT VACCINAȚI AR PUTEA PREDA DOAR ONLINE? CE SPUNE SORIN CÎMPEANU)

”Ore remediale au fost posibile pe perioada vacanței și s-au efectuat. Orice posibilitate ar trebui să fie valorificată. Nu sunt foarte optimist cu privire la o varianta generalizată de ore remediale pe perioada verii. Însă variante precum școli de vară în care să fie posibilă pregătire, în care să poată fi făcute ore de recuperare, da!

Dar nu generalizată, din păcate… Nici la ora actuală nu avem platforme pentru evaluare-examinare online. Și atunci nu putem garanta că acele rezultate reflectă realitatea. Și din acest punct de vedere toată lumea a avut de pierdut. Toți elevii. Unii au avut mai mult de pierdut”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Totodată, Ministrul Educației a vorbit și despre nemulțumirea elevilor în ceea ce privește greutatea ghiozdanelor. Astfel, Sorin Cîmpeanu a mărturisit că are în plan să introducă din toamnă manuale digitale. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE SORIN CÎMPEANU! ANUL ȘCOLAR 2022-2023 AR PUTEA FI EXTINS)

Anul școlar 2021-2022 va începe pentru elevi în această toamnă pe data de 13 septembrie.

”Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare. Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2,3,4 ani”, a mai spus Sorin Câmpeanu.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *