Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Se va deschide al doilea centru de vaccinare drive-through. Cum va decurge procesul de imunizare

Încă un centru de vaccinare drive-through va fi deschis începând de săptămâna viitoare. Primul se va deschide la Deva, iar de această dată pasul se va face și la Cluj. Oamenii vor putea fi imunizați direct în maşină la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca.

Centrul de vaccinare va permite imunizarea ocupanţilor unui autoturism. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj, centrul de vaccinare drive-through va oferi maximă accesibilitate la vaccin. Mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea. După ce au primit doza de vaccin, oamenii vor mai rămâne 15 minute pentru a se identifica eventualele reacții adverse și pentru eliberarea adeverinței de vaccinare.

Amenajarea centrului de vaccinare va încep vineri, iar acesta va deveni operațional de la începutul săptămânii viitoare. Potrivit Prefecturii Cluj pentru vaccinarea în acest centru nu va fi nevoie de programare. (VEZI ȘI: ÎNCĂ UN VACCIN ANTI-COVID-19 DEZVOLTAT DE RUSIA! „O SĂ FIE DISPONIBIL LA IARNĂ SAU CEL TÂRZIU PRIMĂVARA VIITOARE”)

Centru de vaccinare drive-through la Deva

Un centru de vaccinare drive-through o să fie deschis și la Deva din data de 24 aprilie. Aici, autoritățile au anunțat că în procesul de imunizare ar putea fi folosit vaccinul Johnson&Johnson, deoarece se utilizează într-o singură doză şi nu necesită condiţii speciale de stocare.

Un alt asemenea centru ar putea apărea și în Capitală. O parte din parcarea din Piaţa Constituţiei ar putea fi transformată în centru de vaccinare de tip drive-through, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 27 aprilie.

(CITEȘTE ȘI: PRIMUL CENTRU DE VACCINARE DIRECT ÎN MAȘINĂ DIN ROMÂNIA! UNDE SE VA DESCHIDE)

 

Sursa foto: Shutterstock

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *