Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

„Fracturi costale se produc la resuscitări”

Cei doi agenți de poliție de la Pitești, care sunt cercetați cercetați pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului asfixiat într-o autogară din Pitești au fost arestați preventiv.

Avocatul Robert Georgescu, reprezentatul legal polițiștilor, a declarat că apărarea va constasta raportul medico-legal preliminar.

„O să solicităm o expertiză medico-legală în completare și o avizare a actului medical, pentru că sunt multe contradicții.

Fracturile costale, în opinia noastră, sunt în urma resuscitării, se produc la majoritatea resuscitărilor, sunt cazuri clasice, iar aici sunt determinate ca fiind una din cauzele decesului”, a declarat avocatul, citat de Digi24.

Riscă ani buni de închisoare

Cei doi agenți vor sta după gratii până pe 18 mai, iar dacă vor fi găsiți vinovați de moartea bărbatului riscă până la 12 ani de închisoare.

Specialiștii pun tragedia de la Pitești pe seama slabei pregătiri a agenților.  „Persoana în cauză era și în vârstă, era și sub influența băuturilor alcoolice, efectiv a ajuns cum a ajuns, cu capul de pământ.

Exact asta trebuia evitat. Persoana respectivă a suferit un șoc, un șoc fizic și emoțional în acel moment”, a explicat Nicolae Ababei, instructor în tehnici de autoapărare.

Moartea a venit în autogară

Incidentul avut loc în urmă cu câteva zile, pe 16 aprilie.Doi agenți de Poliție au fost reținuți după ce au imobilizat violent un bărbat, iar acesta a decedat.

Victima a avut o moarte violentă, susține medicul legist Dan Manu. Bărbatul a murit asfixiat şi a avut mai multe traumatisme. Sandu Barbu este victima de 63 de ani care a murit în urma intervenției polițistului Drăghici Daniel.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de poliţişti. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui. De asemenea, medicul legist susţine că victima avea mai multe traumatisme, dar şi o alcoolemie de peste 2 la mie.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *