Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Amenzi uriase pentru mai multi furnizori de energie din Romania.

ANRE a amendat cei mai mari patru furnizori de energie din Romania cu amenzi totale de peste 1,1 milioane de lei pentru ca nu si-au informat clientii cu privire la noile prevederi de liberalizare a pietei.

In contextul liberalizarii pietei de energie electrica, Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a demarat actiuni de control la furnizori pentru a verifica respectarea frecventei de emitere a facturii pentru energia electrica furnizata clientilor finali alimentati in regim de serviciu universal; modalitatea de facturare in perioada cuprinsa intre doua citiri consecutive ale aparatului de masura de catre operatorul de retea; informarea clientilor casnici din portofoliu cu privire la oferta pentru serviciu universal, ofertele concurentiale proprii aplicabile precum si la dreptul clientilor de a incheia un contract de furnizare a energiei electrice pe piata concurentiala cu orice furnizor licentiat.

Astfel, Enel Energie a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare de 200.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind informarea clientilor, iar Enel Energie Muntenia a primit o amenda de 200.000 lei, de asemenea pentru nerespectarea prevederilor legale privind informarea clientilor.

Cea mai mare amenda, pentru Electrica Furnizare

CEZ Vanzare a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare de 200.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecventa de emitere a facturii si facturarea in perioada cuprinsa intre doua citiri consecutive ale aparatului de masurare.

E.ON Energie Romania a primit o amenda contraventionala in valoare de 210.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind informarea clientilor si frecventa de emitere a facturii.

Totodata, Electrica Furnizare a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare de 300.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecventa de emitere a facturii si facturarea in perioada cuprinsa intre doua citiri consecutive ale aparatului de masura.

Sumele aferente sanctiunilor aplicate de ANRE se constituite integral ca venit la bugetul de stat.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *