8 particularități ale vieții personale a coreenilor, care ne demonstrează faptul că între noi și ei există multe deosebiri

Dramele romantice coreene devin tot mai populare. În ciuda popularității acestora, foarte puțină lume știe despre modul în care coreenii își exprimă sentimentele.

Am încercat să studiem particularitățile relațiilor romantice din Coreea și am ajuns la concluzia că în filme, cu siguranță, nu ni se spune totul.

Printre cuplurile coreene este popular gestul „picioarelor politicoase”.

Acesta este un fel de gest al tinerilor coreeni, care sunt cu mai înalți decât iubitele lor. Tinerii își întind picioarele larg atunci când vorbesc cu persoane de statură mică, ajutându-i în acest mod de interlocutori să rămână la același nivel cu ei.

Femeile coreene ascund aripile de pui de iubiții lor și nu le dăruiesc încălțăminte.  

Femeile coreene au foarte multe reguli pe care le respectă pentru a-și ține iubiții aproape.

Tinerele coreene îndrăgostite fug ca de foc de un fel de mâncare popular în toată lumea, aripioarele de pui. Se consideră că, de îndată ce iubitul unei tinere va gusta acest fel de mâncare, va „zbura” imediat la alta. Același lucru este valabil și pentru încălțăminte. Dacă îi vor dărui iubitului o pereche de adidași, acesta chiar a doua zi va fugi la alta.

Tinerele coreene folosesc un balsam magic pentru a atrage dragostea.

Tinerele coreene încearcă în fel și chip să atragă dragostea în viața lor, de aceea încearcă diferite metode neobișnuite. Vara își vopsesc unghiile cu un balsam special pe bază de coloranți alimentar, care nu trebuie să dispară de pe unghii până la prima zăpadă.

Se consideră că „manichiura magică” nu numai că le ajută pe tinerele fete coreene să își întâlnească adevărata iubire, dar le oferă și posibilitatea de a se căsători cu succes.

Coreenii nu se grăbesc să întemeieze o familie.

Coreenii moderni aleg tot mai rar să se căsătorească legal, argumentându-și decizia prin dorința de a economisi bani pentru nuntă sau pentru a-și construi o carieră.

Noua generație încearcă să fie mai pro-occidentală și mai individualistă, apreciind timpul personal și libertatea. De aceea, în Coreea puteți întâlni acum un număr mare de tineri necăsătoriți după 30 de ani.

Tinerii coreeni își încredințează, pentru a demonstra simpatia față de o persoană, lucrurile personale. 

Tinerii din Coreea își demonstrează dorința de a-și împărtăși lucrurile cu persoana dragă. Dacă un coreean și-a făcut alegerea, îi poate da, pe neobservate, telefonul său mobil fetei de care îi place. Logica acestui gest este foarte simplă: încredințându-i acest obiect personal, tânărul îi dă de înțeles tinerei că are încredere în ea, că este singur și pregătit să înceapă o nouă relație.

Coreenii nu-și poartă iubitele în brațe, dar pe spate.

Coreenii sunt foarte atenți la regulile de conduită, mai ales tinerii care doresc să își întemeieze o familie. Conform regulilor locale îndrăgostiții nu ar trebui să-și arate dragostea în public.

În Coreea este puțin probabil să vedeți un cuplu sărutându-se pe stradă sau tineri care își poartă iubitele în brațe. Aceste reguli, totuși, nu-i împiedică pe coreeni să desfășoare un ritual amuzant de nuntă, în timpul căruia mirele face un cerc în jurul sălii cu mireasa pe spate.

Femeile coreene se tem să prindă buchetul de mireasă.

În Coreea obiceiul aruncării buchetului nu este foarte popular: localnicii sunt siguri că tânăra care a prins buchetul ar trebui să se căsătorească în decurs de un an. Dacă aceasta nu-și va putea găsi mire timp de 12 luni, domnișoară de onoare ar putea să petreacă cel puțin 10 ani în singurătate.

Coreenii își vopsesc adesea părul roșcat.

Majoritatea coreenilor au părul des de culoare închisă. După decolorare părul lor devine maro auriu, care este baza ideală pentru o nuanță de arămiu.