Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Max Verstappen, învingător la Imola

Olandezul Max Verstappen a câștigat astăzi Emilia Romagna Grand Prix, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurată pe circuitul de la Imola.

Plecat de pe poziția a treia a grilei de start, pilotul echipei Red Bull a preluat conducerea în cursă încă de la început și nu a mai cedat-o până la final, devansându-i pe Lewis Hamilton, de la Mercedes, și Lando Norris, de la McLaren.

Plecat din pole-position pentru a 99-a oară în carieră, campionul mondial en-titre a avut un început slab, dar a recuperat extraordinar după ce cursa a fost întreruptă în cel de-al 34-lea tur. Hamilton a dus o cursă de urmărire impresionantă și a terminat pe poziția secundă, după ce a realizat și cel mai rapid tur de circuit.

În urma acestor rezultate, britanicul de la Mercedes ocupă poziția de lider în ierarhia generală a piloților, cu 44 de puncte, cu unul mai mult decât Max Verstappen, iar podiumul este completat de Lando Norris, cu 27 de puncte. La constructori, Mercedes se află pe primul loc, cu 60 de puncte, fiind urmată de Red Bull, cu 53 de puncte, și de McLaren, cu 41 de puncte.

Următoarea etapă a Marelui Circ este programată pe 2 mai în Portugalia, pe circuitul de la Portimao.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *