Printul Harry ar putea fi scutit de carantina pentru a participa la inmormantarea printului Philip

Ducele si ducesa de Sussex se confrunta cu perspectiva a cel putin cinci zile de stat in carantina daca se vor intoarce in Marea Britanie pentru inmormantarea bunicului lui Harry, cu exceptia cazului in care primesc o scutire – desi cuplul nu a precizat inca public daca va participa.

Intrucat Meghan este insarcinata cu al doilea copil al cuplului si urmeaza sa nasca in timpul verii, unii comentatori au spus ca este mai probabil ca Harry sa vina singur la ceremonie.

Cuplul a vorbit intr-un interviu TV american despre experienta lor la casa regala si au spus ca rasismul este o mare parte a motivului pentru care au ales sa paraseasca Marea Britanie.

Au spus, de asemenea ca un membru al familiei regale a vorbit despre cat de „intunecata” ar fi pielea fiului lor Archie. Intervievatorul Oprah Winfrey a dezvaluit dupa difuzare ca printul Harry spusese ca membrul familiei care a facut comentarii rasiste despre copilul sau nenascut de atunci nu era Regina sau printul Filip.

Angela Levin, un biograf regal ale carui carti includ una despre Harry si care a criticat interviul cuplului cu Winfrey, crede ca printul ar dori sa vina la inmormantare, dar este putin probabil ca Meghan sa i se alature din cauza sarcinii sale.

Conform reglementarilor guvernamentale actuale , oricine calatoreste in Anglia trebuie sa intre in carantina timp de 10 zile. Vizitatorii trebuie sa faca, de asemenea, doua teste de coronavirus dupa ce ajung in Anglia.

Perioada de autoizolare poate fi redusa prin schema „test pentru eliberare”, atunci cand un calator plateste pentru un test privat Covid cel putin cinci zile dupa sosire. Daca testul privat este negativ, atunci un persoana iese din izolare imediat ce primeste raspunsul negativ.

Avand in vedere statutul sau de membru al familiei regale care calatoreste pentru a o sustine pe regina, se speculeaza ca Harry ar putea fi considerat scutit de restrictiile de calatorie.

Unele scutiri se aplica membrilor misiunilor diplomatice si posturilor consulare din Marea Britanie si ofiterilor, servitorilor sau reprezentantilor organizatiilor internationale, printre altele. Ei si membrii familiei lor nu trebuie sa intre in carantina intr-un hotel special si nu sunt supusi testarii obligatorii

Intre timp, prezentatorul de la Fox and Friends, Brian Kilmeade, a sustinut ca declaratiile lor publice au sporit „stresul” printului in varsta de 99 de ani.

Meghan a facut referire la ingrijorarile cuplului pentru sanatatea lui Philip in interviul cu Winfrey. “In aceasta dimineata m-am trezit mai devreme decat [Harry] si am vazut o nota de la cineva din echipa noastra din Marea Britanie spunand ca ducele de Edinburgh a fost la spital”, a spus ea. “Dar tocmai am ridicat telefonul si am sunat-o pe regina doar ca sa vad ce se intampla. Asta facem noi, fiind capabili sa ne implicam in fiecare moment sa spunem: ‘Este potrivit?’”

Harry trebuia sa se intoarca in Marea Britanie la 1 iulie pentru dezvelirea unei statui a mamei sale, Diana, printesa de Wales.

Sursa