Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum arată locul unde pacienţii cu COVID-19 luptă pentru viaţa lor

Situaţia bolnavilor cu COVID-19 care aşteaptă în izolatorul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova se schimbă de la o zi la alta. Sunt tot mai mulţi internaţi aici. Din 18 locuri, 16 sunt ocupate, iar mulți dintre pacienţi au nevoie de un pat în ATI. Nu sunt locuri, iar conducerea spitalului nu a primit niciun răspuns de la alte spitale din ţară, pentru a-i transfera.

Când intri aici, vezi durere, dar şi speranţă. Cu toţii aşteaptă o veste bună. Numai că întârzie să apară….

 „Nu vrei să te ridici în fund, este bine aşa?”, ajută un medic un pacient.

Așa arată locul unde pacienții cu COVID-19 luptă pentru viața lor

Cadrele medicale fac eforturi vizibile să îi salveze pe bolnavi: „Sunteţi mai bine? Aţi reuşit să mâncaţi ceva din ce v-au lăsat? Nu vreţi mai sus? ”

În secţia de terapie intensivă sunt 22 de pacienţi. De câteva săptămâni, situaţia este aceeaşi. Nu se mai eliberează niciun pat.

„În acest moment, avem 16 pacienţi în acest sector, dintre care șase au deja internare pentru secţia de terapie intensivă. Ei primesc îngrijiri medicale în acest sector, practic avem echipamente medicale ca în secţia de terapie intensivă însă trebuie să eliberăm pentru ziua ce urmează”, explică Laurenţiu Ivanovici,  manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

„Unii vor afla că există COVID, alții nu…”

Unii dintre cei care protestează acum împotriva purtării măștii vor ajunge la spital… Unii vor scăpa ușor, alții nu… Unii vor ajunge in ATI, alții vor alege să se trateze acasă… Unii vor supraviețui, alții, nu…(pentru că ajung prea târziu la un spital, când nu se mai poate face nimic)… (VEZI AICI: MĂRTURIILE ZGUDUITOARE ALE FIULUI UNUI PACIENT DIN GALAȚI, MORT DE COVID-19 DUPĂ CE A LUAT VIRUSUL DIN AZIL)

Unii vor înțelege că era bine să poarte masca… alții nu vor înțelege nici atunci… Unii vor afla că există COVID, alții nu… Cam asta este… Până atunci, purtați masca de protecție… O să ne fie mai bine! Tuturor!”, a mai spus managerul spitalului judeţean de Urgenţă Craiova, Laurenţiu Ivanovici.

Cifrele reci ale pandemiei în România

De la începutul acestei pandemii, în Dolj au fost confirmate 23.000 de persoane infectate şi peste 430 de decese.

Cadrele medicale încearcă din răsputeri să îi ajute pe pacienți

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Un număr de 862.137 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 23.819 au murit. (NU RATA: SOCRUL MILIONARULUI DE LA LOTO A MURIT ÎN CONDIȚII SUSPECTE?! ”AM CERUT DESHUMAREA!”)

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, a anunțat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

În intervalul 01.04.2021 (10:00) – 02.04.2021 (10:00) au fost raportate 145 de decese (82 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *