„De astazi, muzica populara de calitate, ramane mai saraca”

Doliu in lumea artistica din Romania. Gavril Prunoiu, unul dintre cei mai indragiti cantareti a decedat la varsta de 79 de ani.

„Muscelul a fost cantat cu mult drag de prof. Gavriil Prunoiu. Domnul profesor, si-a pastrat sufletul si cantecul in zaristea satului.De aceea a lasat in urma sa adevarate documente sonore. Prin tot ceea ce a facut profesorul Gavriil Prunoiu, a imbogatit zestrea culturala a Argesului si Muscelului. Toate cantecele sale au marca FONOTECA DE AUR! Cat a trait s-a gandit la toate! Cu discernamantul omului de cultura, si-a pus toata credinta si stiinta in slujba cantecului de calitate. Ca profesor a fost extraordinar. Stia sa fie si profesor si parinte totodata.

Profesorul Gavriil Prunoiu a facut parte, din lumea sacra a muzicii noastre traditionale. Spun lumea sacra! adica, a cantat doar ceea ce a insemnat esenta muzicii din vatra satului. Dl. profesor nu a facut pact cu moda, nici nu a targuit sufletul romanesc la taraba …

CINSTE PROFESORULUI GAVRIIL PRUNOIU! Dl profesor ramane un nume de referinta in istoria culturii noastre traditionale.

Lasa in urma un repertoriu curat!

Viata sa a insemnat familia, cantecul si elevii sai de la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti din Bucuresti. A promovat cantecul si pe scena si la catedra, prin numeroase generatii de elevi.

De astazi, muzica populara de calitate, ramane mai saraca…

Cultura traditionala ii datoreaza foarte mult profesorului Gavriil Prunoiu”, este mesajul transmis in semn de recunostinta de catre cei de la Radio Romania Actualitati.

Sursa