Cine scapa de noile restrictii impuse in Capitala

Cine scapa de noile restrictii impuse in Capitala. Prefectura Bucuresti a transmis care sunt exceptiile la noile restrictii.

Conform comunicatului transmis de Prefectura Bucuresti, cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.

De asemenea, scoaterea animalelor de companie in fata locuintei este permisa, daca persoana nu se deplaseaza in nicio alta parte si prezinta dovada ca locuieste in imobilul in fata caruia se afla.

O alta categorie exceptata de la reguli sunt victimele violentei familiale care se pot deplasa la sectiile de politie sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoana care este in situatia de a fi nevoita sa iasa din casa pentru a isi proteja viata sau integritatea fizica, a sa sau a persoanelor pe care le are in grija, anunta autoritatile.

De asemenea, este permisa deplasarea catre centrele de vaccinare.

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a decis sambata mai multe masuri restrictive in Capitala. In prezent, rata de incidenta calculata la 14 zile este de 6,88 la mia de locuitori. Masurile sunt valabile pentru 14 zile si pot fi reevaluate la atingerea pragului de 7,5 la mia de locuitori.

Pe langa masurile dispuse la nivel national – carantina de noapte de la ora 20.00 si inchiderea de la ora 18.00 a magazinelor si a tuturor operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari servicii in spatii inchise si /sau deschise, publice si/sau private, in zilele de vineri, sambata si duminica – au fost stabilite si noi reguli pentru mall-uri, mijloacele de transport in comun sau pentru piete.

Sursa