Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

10 beneficii ale morcovilor

Uitati de pastilele de vitamina A. Cu acest aliment crocant portocaliu, veti obtine vitamina A si o serie de alte beneficii puternice pentru sanatate, inclusiv o piele frumoasa, prevenirea cancerului si anti-imbatranire.

1. Imbunatateste vederea: Morcovii sunt bogati in beta-caroten, care se transforma in vitamina A in ficat.

2. Ajuta la prevenirea cancerului: Morcovii reduc riscul de cancer pulmonar, cancer de san si cancer de colon.

3. Incetineste imbatranirea: Nivelul ridicat de beta-caroten actioneaza ca un antioxidant pentru deteriorarea celulelor cauzate organismului prin metabolismul regulat. Ajuta la incetinirea imbatranirii celulelor.

4. Promoveaza o piele mai sanatoasa (din interior): Vitamina A si antioxidantii protejeaza pielea de deficientele cauzate de soare, care cauzeaza uscaciunea pielii, parului si unghiilor. Vitamina A previne ridurile premature, acneea, pielea uscata, pigmentarea, petele si tonul inegal al pielii.

5. Promoveaza o piele mai sanatoasa (din exterior): Morcovii sunt folositi ca o masca faciala ieftina si foarte convenabila. Doar amestecati morcovul ras cu un pic de miere.

6. Ajuta la prevenirea infectiei: morcovii sunt cunoscuti ca plante medicinale pentru a preveni infectia. Pot fi folosite pe bucati – maruntite crude sau fierte si piure.

7. Previne bolile de inima: Dietele bogate in carotenoizi sunt asociate cu un risc mai mic de boli de inima. Consumul regulat de morcovi reduce si nivelul colesterolului.

8. Curata corpul: Vitamina A ajuta ficatul sa elimine toxinele din organism. Reduce bila si grasimea. Fibrele prezente in morcovi ajuta la curatarea colonului si grabesc miscarea deseurilor.

9. Protejeaza dintii si gingiile: Morcovii stimuleaza gingiile si declanseaza multa saliva, care fiind alcalina, echilibreaza bacteriile care formeaza acid, care formeaza cavitatea. Mineralele din morcovi previn deteriorarea dintilor.

10. Previne accidentul vascular cerebral: persoanele care au mancat mai mult de sase morcovi pe saptamana au un risc mai scazut.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *