Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

„Este foarte posibil, dacă trecem de 6 la mie” Prefectul Alin Stoica anunță carantinarea Bucureștiului

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, consideră că este „foarte posibil” ca Bucureștiul să intre în carantină dacă ndicele de infectare cu noul coronavirus trece de 6 cazuri la mia de locuitori.

Declarația a fost făcută după ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, de duminică care a decis ca restricțiile impuse în scenariul roșu să se prelungească două săptămâni, începând de luni, ora 00.00.

Citește și: Coronavirus România 21 martie. Câți pacienți au murit în ultimele 24 de ore

„Este foarte important ca populaţie să respecte măsurile şi cel mai bine este să o respecte de bunăvoie.

Având în vedere faptul că rata a crescut destul de mult, cu jumătate de punct procentual de ieri până astăzi, mâine voi avea o întâlnire cu DSP şi dacă se poate şi cu INSP pentru a vedea ce părere au dumnealor şi ce măsuri suplimentare ar putea să fie adoptate în cazul în care ajungem în scurt timp la incidenţa de 6.

Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi evident localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri şi aşa mai departe.

Evident că deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere”, a declarat, duminică, după ședința CMBSU, prefectul Alin Stoica.

Măsurile se vor lua doar dacă nu se poate fără ele

Totodată, oficialul a afirmat că nu se vor lua măsuri „doar de dragul” de a fi luate, ci doar dacă acestea sunt eficiente pentru stăpânirea pandemiei.

„Nu o să luăm niciodată măsuri doar de dragul de a le lua, ci dacă sunt eficiente din punct de vedere al epidemiologilor, de exemplu, şi dacă ei ne spun că acea măsură este eficientă pentru stăpânirea fenomenului, atunci o să o luăm.

Dacă nu este eficientă, nu o luăm. Am prelungit pentru 14 zile dar dacă intervin noutăţi evident în momentul în care intervin vom reveni cu alte măsuri”, a precizat Stoica, citat de Agerpres.

Nu rata: Coronavirus România 21 martie. Câte persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *