Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un bărbat din Iași a furat 50.000 € de la o fostă doctoriță care îi era apropiată. Banii i-a dat pe prostituate și jocurile de noroc

Ștefan Pleșcan a ajuns recent în fața polițiștilor ieșeni, după ce a fost prins că a furat 50.000 € de la o fostă doctoriță care îi era destul de apropiată. Potrivit anchetatorilor, individul a cheltuit banii la jocurile de noroc preferate de la un cazino, dar și pe prostituate. El le ademenea pe femeile care se vând pentru o partidă de amor pe un site pentru adulți. În prezent, bărbatul se află după gratii și urmează să își primească pedeapsa pentru faptele sale. 

Ștefan Pleșcan a furat 50.000 € de la o fostă doctoriță din Iași

În vârstă de 35 de ani, Ștefan Pleșcan este din comuna Aroneanu și a acceptat în urmă cu ceva vreme să o ajute la anumite treburi pe o fostă doctoriță care are 50 de ani. El i-a câștigat repede încrederea și nu de puține ori femeia l-a ajutat în unele situații. Greșeala ei a fost că nu și-a ținut bunurile de valoare într-un loc sigur, iar într-o zi, acesta i-a găsit unul dintre carduri și, fără să stea pe gânduri, l-a luat.

Prima tranzacție a fost făcută în 2019 și, de curând, victima și-a dat seama că îi lipsesc aproape 50.000 de euro, relatează bzi.ro. Ea nu l-a bănuit pe amicul său, însă, la scurt timp după ce polițiștii au fost alertați, ei l-au încătușat pe Ștefan Pleșcan.

“Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 27 ianuarie, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, acesta i-ar fi sustras portofelul unei femei de 50 de ani în care se aflau bani și două carduri. Mai apoi, acesta ar fi efectuat două tranzacții cu cele două carduri din portofel, cauzându-i un prejudiciu total de aproximativ 2.100 de lei.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași, conform sursei citate mai sus.

Descoperă și: O femeie a păstrat un cheeseburger și cartofi prăjiți de la McDonald’s timp de 17 ani ca să vadă ce se întâmplă cu acestea! Filmarea cu produsele a devenit virală | VIDEO

Surse din cadrul anchetei au dezvăluit că tânărul așeza de fiecare dată cardul femeii la loc, pentru ca aceasta să nu își dea seama că a fost folosit. Suma uriașă pe care a furat-o a cheltuit-o pe câteva bunuri, la cazino și cu prostituatele pe care le-a ademenit de pe un site de profil. Ștefan Pleșcan este suspectat de comiterea infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Astăzi, 18 martie 2021, el va fi prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Nu rata: Schimbare revoluționară în Spania?! Angajații ar putea munci doar patru zile pe săptămână

Sursa foto: bzi.ro

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *