Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Monstrul de la Onești, mesaj înfiorător de pe patul de spital

Gheorghe Moroșan, monstrul care a măcelărit doi muncitori pe care, inițial, i-a ținut ostatici în fostul său apartament din Onești, a reușit să îngrozească și personalul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău, unde a fost internat în stare gravă după ce a fost împușcat cu gloanțe de cauciuc de trupele speciale. Criminalul i-a transmis asistentei care îl îngrijea un mesaj pe care biata femeie nu-l va putea uita toată viața.

Ciuruit cu alice din cauciuc de trupele speciale ale IPJ Bacău, în momentul descinderii în apartamentul în care ostaticii zăceau deja în bălți de sânge, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, a fost transportat, în stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Pentru că viața sa era în pericol, ucigașul a fost intubat pentru scurt timp, după care, când starea lui de sănătate s-a ameliorat, a fost mutat, sub pază, într-un salon.

„Îmi iau un pistol și te împușc în cap”

Pacientul a început să-și revină cu repeziciune, motiv pentru care medicii le-au permis polițiștilor să-l audieze. Moroșan a refuzat, însă, să dea declarații și singura afirmație pe care a făcut-o a fost în fața personalului medical, când a spus că „nu regretă nimic”. (NU RATA: CE EXPERIENȚĂ AVEA NEGOCIATORUL POLIȚIEI ÎN CAZUL OSTATICILOR UCIȘI LA ONEȘTI. “L-AU LUAT DE PE STRADĂ“)

De altfel, acesta ar fi avut, în permanență, o atitudine agresivă față de angajații unității sanitare și a început, repede, să facă mofturi la mâncare.

Gheorghe Moroșan a executat cu sânge rece doi oameni cu mâinile legate la spate

Surse judiciare au povestit, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, că, la un moment dat, bărbatul i-ar fi cerut asistentei un ceai. În schimb, spun sursele citate, femeia i-a adus o cană cu apă. Înfuriat la culme, sângerosul pacient a amenințat-o pe femeie cu moartea. „Când ies de aici, te omor. Îmi iau un pistol și te împușc în cap”, i-ar fi spus asistentei, cu fața înroșită de furie.

Îngrozită, femeia le-a povestit anchetorilor incidentul, mai ales că, până acum, Moroșan a demonstrat că trebuie luat în serios.

Istoria crimelor de la Onești

Gheorghe Moroșan a șocat întreaga țară, după ce, la începutul lunii martie, a sechestrat doi muncitori care renovau un apartament din Onești, care i-a aparținut criminalului. Locuința fusese executată silit de firma la care lucra soția acestuia, ca gestionară.

Victimele luării de ostatici de la Onești

Pentru că din depozitele aflate în grija acesteia s-au furat materiale în valoare de opt miliarde de lei vechi, societatea a dat-o în judecată și i-a imputat paguba.

În acest context, soții Moroșan au pierdut apartamentul din Onești, situație pe care aceștia nu au acceptat-o niciodată. În ziua incidentului, Moroșan a fost sunat de un vecin care i-a transmis că, în fosta lui casă au venit doi bărbați, pentru renovare.

Măcelul care a șocat România

Înarmat cu un cuțit lung și bine ascuțit, un spray lacrimogen și coliere din plastic, acesta a plecat în grabă, spre adresa respectivă, însoțit de nevasta lui.

Locul în care s-au derulat scenele de groază

După ce le-a dat cu spray în față, Moroșan i-a imobilizat pe cei doi muncitori, folosindu-se de colierele din plastic și a sunat la 112 amenințând că, dacă nu primește o hotărâre judecătorească favorabilă sau 300.000 de euro, îi va ucide. După cinci ore de negocieri, într-o clipă de furie, Gheorghe Moroșan i-a măcelărit pe amândoi.

În timp ce victimele strigau în ghearele morții, polițiștii au intrat în forță în casă și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a fost rănit la mâini și picioare, așa că medicii l-au preluat și l-au dus, de urgență, la spital.

La câteva zile distanță, autorul dublei crime a fost detubat însă a rămas sub monitorizare la secția ATI. Între timp, medicii i-au anunţat pe procurori că procedurile judiciare pot fi reluate. (NU RATA: CE SE ÎNTÂMPLA ÎN APARTAMENTUL GROAZEI DIN ONEȘTI, ÎN TIMP CE ȘEFII POLIȚIEI ANALIZAU CRIZA OSTATICILOR)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *