Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Elena Udrea a decis să depună plângere penală împotriva judecătoarei care a condamnat-o la 8 ani de închisoare: “Un abuz inimaginabil”

Fostul ministru al Turismului a anunțat că va depune plângere penală împotriva judecătoarei care a condamnat-o la opt ani de închisoare în dosarul campaniei electorale din 2009. Potrivit declarațiilor Elenei Udrea, motivarea sentinței, ea “este un abuz inimaginabil”. Fosta blondă de la Controceni a menționat că nu regretă că l-a susținut pe Traian Băsescu în timpul campaniei electorale de acum aproape 12 ani.

Citește și: Elena Udrea, despre relația apropiată pe care o are cu Traian Băsescu: “Un bărbat foarte puternic”. Răspunsul oferit când a fost întrebată dacă s-a iubit cu fostul președinte

Elena Udrea, plângere penală împotriva judecătoarei care a condamnat-o la 8 ani de închisoare

Logodnica lui Adrian Alexandrov a precizat că, în 2009, “luarea de mită pentru altul, pentru partid, pentru referendum, pentru candidat, nu era pedepsită de legea penală”.

“Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo de doamna judecător special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucruri esenţiale. Doamna judecător nu explică cum m-a condamnat pentru patru fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta. Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală – şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două spălări de bani – adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe.

Nu poţi să vii cu aşa o enormitate şi să condamni pe cineva nu în urma legii penale, nu în baza Codului Penal valabil la acea vreme, ci în baza unor convenţii europene şi a unor rapoarte GRECO şi a altor documente subsecvente”, a declarat Elena Udrea, relatează spotmedia.ro.

Ulterior, fosta blondă de la Cotroceni a mai afirmat: Când deja în sală doamna judecător pregătise pentru o expunere mediatică a soluţiei a anunţat argumentele pentru care a decis să mă condamne chiar dacă fapta nu era penală, doamna judecător vine acum şi invocă în continuarea acestor argumente care pur şi simplu fac de râs pregătirea pe care se presupune că trebuie să o aibă un formator de judecători şi procurori de la INM”.

Nu rata: Elena Udrea, dezvăluiri neașteptate de Ziua Femeii. Motivul pentru care era geloasă pe fiica ei

Elena Udrea a mai spus pe un ton tranșant că motivarea judecătoarei este un abuz şi s-a decis să facă plângere la CSM.

Dar nu despre asta este motivarea. Motivarea este un abuz inimaginabil pe care doamna judecător l-a făcut, motiv pentru care o să îi fac o plângere penală, o sesizare la CSM. Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător pentru condamnarea asta total ilegală şi nedreaptă pe care mi-a dat-o. (…). Chiar dacă sunt nişte firme care au plătit nişte panouri, este vorba de finanţarea campaniei electorale de referendum care pe legea din acel moment orice faptă era contravenţie, nu exista o faptă penală în ceea ce priveşte finanţarea campaniei în anul 2009, a mai mărturisit Elena Udrea, conform sursei citate mai sus.

Întrebată dacă regretă că l-a susținut pe fostul președinte al României la acea vreme, ea a răspuns: Nu, cum să regret că l-am susţinut? Pot să regret că nu s-a întâmplat nimic la referendum. Au votat atâtea milioane de oameni şi nu s-a redus numărul de parlamentari. Asta pot să regret.

Vezi și: Elena Udrea, declarații șocante după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare: “O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu”

Sursa foto: Facebook

Sursa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *