Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Emil Boc a fost vaccinat cu o doză AstraZeneca din lotul ABV2856. Cum s-a simțit după

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, s-a vaccinat împotriva noului coronavirus în urmă cu o lună. Acesta s-a numărat printre primele persoane care au beneficiat de o doză de vaccin AstraZeneca.

Lotul ABV2856 a fost retras în Italia, după ce un bărbat a murit la scurt timp de la vaccinare. Printre cei vaccinați în România cu doze din acest lot se numără și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Edilul le-a recomandat atunci tuturor să se vaccineze, în opinia sa fiind singura noastră șansă de a pune capăt pandemiei de coronavirus.

„Azi m-am vaccinat cu vaccinul AstraZeneca. Totul Ok. Recomand tututor să se vaccineze. Nimeni nu este în siguranță până când toți vom fi în siguranță! Maratonul continuă, în final toți vom fi învingători!”, a scris Emil Boc, pe pagina de Facebook.

9.000 de români din 200.000 înscriși s-au retras de la vaccinare, vineri, până la ora 11:00, după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Acum, Emil Boc a povestit care a fost experiența sa după vaccin și ce are de gând să facă în cazul rapelului. Edilul nu crede că există o corelație între vaccinul AstraZeneca și decesele care au alarmat unele țări din Uniunea Europeană.

„Sunt unul din cei 10.000 de clujeni care s-au vaccinat cu AstraZeneca din acest lot, în data de 15 februarie. Nu am avut nimic special în afara celor care au fost înscrise în prospect. Mi-am amintit de vaccinurile din copilărie, adică ușoare dureri musculare, o stare de pre-febrilitate, durere la locul unde s-a administrat vaccinul, nimic care să spună că este în afara regulilor jocului.

Îmi aminteam că mama, în copilărie, îmi spunea după ce îmi făceam vaccinul: Du-te și ia un piramidon și-ți trece! La fel și acum s-a întâmplat. A trecut aproape o lună de atunci și starea de sănătate nu mi-a dat niciun indiciu că ar fi ceva problematic sau o altă afecțiune să fie declanșată, astfel că eu intenționez și în 9 aprilie, când va fi rapelul, să merg mai departe, evident, dacă nu vor apărea date noi de la Uniunea Europeană.

Eu personal nu cred că este o corelare directă, o relație directă între cele cinci decese, din nefericire, și cele 5 milioane de persoane care au fost vaccinate cu AstraZeneca. Mă uit la Marea Britanie unde peste 10 milioane de oameni s-au vaccinat cu AstraZeneca și nu au fost incidente”, a declarat vineri, la Digi24, Emil Boc.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *