Doliu in Romania. Un mare actor s-a stins chiar de 1 Martie

Doliu in Romania.  S-a stins unu dintre cei mai apreciati actori romani. Puiu Gheorghe Danila, care a incantat publicul la fiecare aparitie de pe scena Teatrului de Comedie a decedat la varsta de 71 de ani.

Dorina Chiriac: Avea ceva ce nu se mai „fabrica”

„Iarta-ma, Puiu, eu ti-am pus apa in pocnitori. A plecat. Azi a plecat omuletul care radea adunat, chicotind. Apoi, cand hohotul devenea prea mult, deschidea gura mare, fara sunet, ridicandu-si sprancenele si marindu-si ochii a uriasa mirare.

Dintotdeauna mare trist comediant, Puiu se mira mereu ca ii vine a rade, parea flatat de darul veseliei, intr-un mod unic, permis numai copiilor care descopera starile cu uimire, rosind, frematand.

Puiu radea mic, de parca il gadila dinauntru comedia, iar faptul ca avea voie sa rada era o rara cutie cu cele mai fine bomboane de ciocolata. Cutia aia pe care o ascunzi pentru cand esti singur, astepti sa fii singur ca sa te poti bucura pe deplin. starea care nu poate, care nu trebuie a fi impartita”, scrie actrita Dorina Chiriac intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Actrita spune despre regretatul Puiu Danila ca avea „ceva ce viata pastreaza asa de rar intr-un om mare”.

„Puiu drag, indiferent ce facea, indiferent ce zicea, avea ceva ce nu se mai fabrica, ceva ce viata pastreaza asa de rar intr-un om mare, ceva ce nu a pierdut omuletul asta nici cand devenea enervant: candoare. da, asta-i ceva ce nu l-a parasit pe Puiu nicicand; nici in momente urate sau grele. candoare

A plecat Puiu Danila. Ploua candid. Sa iti fie Dumnezeu bunul avocat si judecator, Puiu, sa te absolve si sa te odihneasca in brate cu infinita Lui candoare, in pace !”, incheie postarea actrita.

Puiu Gheorghe Danila s-a nascut la 9 aprilie 1949. A absolvit in 1975 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, sectia actorie, clasa prof. univ. Octavian Cotescu. Acesta a incantat publicul la fiecare aparitie la Teatrul de Comedie si de asemenea in fiecare dintre filmele in care a evoluat in vreun rol.

Sursa