Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Celentano din “Las Fierbinți” a pierdut în instanță după cinci ani. Pro TV a fost parte în dosar

Unul dintre cei mai simpatici actori din celebrul serial ”Las Fierbinți” se pare că s-a considerat nedreptățit de remunerația pe care a primit-o pentru drepturile de autor și, în consecință, a deschis proces CREDIDAM-ului. După mai bine de cinci ani, judecătorii s-a pronunțat în cazul lui Celentano, iar CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detaliile din instanță.

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor informații de ultimă oră legate de procesul în care a fost implicat Adrian Văncică, simpaticul actor care îi dă ”viață” lui Celentano în renumitul serial de la PRO TV, ”Las Fierbinți”.

De mai bine de cinci ani, Celentano se războiește cu Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor și Interpreților (CREDIDAM). Din câte se pare, Adrian Văncică s-a simțit nedreptățit de încasările pe care le-a avut din drepturile de autor și, în consecință, în anul 2016 a deschis o acțiune, pe rolul Tribunalului București, cu obiectul: ”Drept de autor și drepturi conexe”.

Potrivit unor surse din mediul judiciar, în urmă cu doar câteva zile, după cinci ani, magistrații de la Tribunalul București au dat sentința în procesul actorului din ”Las Fierbinți” în care a fost implicată și televiziunea din Pache Protopopescu. Judecătorii au respins acțiunea actorului. Mai mult decât atât, l-au obligat pe acesta să plătească cheltuielile judiciare. Astfel, după decizia instanței, Adrian Văncică trebuie să scoată din buzunar aproximativ 3.800 de euro. (NU RATA: ”BEŢIVUL SATULUI” DIN LAS FIERBINŢI A PĂŢIT-O RĂU DE TOT ÎN MALL. SOŢIA L-A TORTURAT PE CELENTANO LA SHOPPING!)

Celentano a pierdut procesul cu CREDIDAM-ul

Decizia instanței

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active pentru sursele de colectare externe și partea de fonogramă aferentă surselor radio, cablu, tv și comunicare publică și respinge acţiunea vizând aceste pretenţii ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Admite excepţia inadmisibilității cererii pentru sursa de internet şi respinge acţiunea în consecinţă.

Respinge în rest acţiunea formulată de reclamant ca neîntemeiată. Obligă reclamantul la plata către pârâtă a sumei de 18.600 lei cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat şi onorariu expert parte. Respinge cererea de majorare a onorariului formulată de expert ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 25.02.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Tribunalului București.

Adrian Văncică, obligat la plata sumei de 3.800 de euro, drept cheltuieli judiciare

A fost la un pas să lucreze la Antena 1

Pe vremea când Las Fierbinți încă nu exista pe micile ecrane din România, Adrian Văncică a decis să cocheteze cu televiziunea.  Actorul a primit atunci două oferte, una pentru a juca într-un serial produs de PRO TV, iar celalaltă pentru o telenovelă la postul rival, Antena 1.  Văncică a ales, după cum bine știm, serialul de comedie, iar rolul pe care îl intepretează în Las Fierbinți i-a adus o popularitate impresionantă, dar și venituri frumoase. (NU RATA: GATA CU FILMĂRILE ÎN BARUL LUI BOBIȚĂ ȘI CASA LUI CELENTANO DIN LAS FIERBINȚI! CARE E MOTIVUL)

„Ce sa fac eu acuma? La bani ieșeam mai bine la Antena 1 pentru că erau episoade mai multe, la Pro scria Mimi, știam o parte dintre actori și aveam încredere în ei… la Antena 1 telenovela, la Pro comedie… ce mai e de gândit? Pro. Și am ales bine”, a scris actorul pe site-ul său.

Puțini știu că renumitul „Celentano” este, pe lângă actor, și psiholog și se folosește de aceste cunoștinte pentru a rezolva orice tensiuni apar în familie.

Adrian Văncică a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, Facultatea de Teatru, specialitatea actoriei la clasa prof. univ. dr. Mircea Albulescu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *