Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Totul despre Cătălin Scărlătescu, juratul de la „Chefi la cuțite” sezonul 9. „Am plecat în Germania, apoi m-am întors şi…”

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi în România. Acesta este juratul show-ului „Chefi la cuțite”, alături de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea. A devenit cunoscut în urmă cu câțiva ani, odată cu participarea la emisiunea MasterChef, de la Pro TV, în aceeași formulă la masa juriului.

S-a gândit că vrea să fie bucătar în vara anului 1987

Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, s-a născut în 1972 și împlinește 49 de ani pe 20 iulie.

S-a născut, a crescut și a făcut școala la Constanța, și
povestește că a fost atras încă de mic de bucătărie, cea care l-a inspirat în
alegerea viitoarei profesii fiind chiar bunica lui.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

Totul despre Cătălin Scărlătescu, juratul de la „Chefi la cuțite” sezonul 9. „Am plecat în Germania, apoi m-am întors şi…”

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, mărturisea chef Cătălin Scărlătescu.

„M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia”

Chef Cătălin Scărlătescu povestește că prima oară s-a gândit că vrea să fie bucătar în vara anului 1987, pe când avea 15 ani și muncea la Hotelul Flamingo din Eforie Sud, unde era curier.

„Am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cel mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu”.

„Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit, la vremea aceea. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.).

În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea.

M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.

M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani lucrez la Howard Johnson”, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro, citat de VIVA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *