Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Explozie puternică într-un spital-COVID din Ucraina: un om a murit, iar alți doi au fost răniți. Autoritățile au spus că s-au evacuat 20 de persoane

Scene dramatice s-au derulat în spitalul-COVID  din Cernăuți, după ce s-a produs o explozie puternică de oxigen. Un om și-a pierdut viața în urma declagrației, iar alți doi au fost răniți. Este a doua tragedie petrecută luna aceasta în Ucraina; la începutul lui februarie, trei pacienți de la ATI și un doctor au murit într-un incendiu izbucnit dintr-un spital situat la 450 de km distanță de Kiev.

Un spital-COVID din Cernăuți, distrus de o explozie: un mort și doi răniți

Potrivit primelor informații oferite de autoritățile ucrainene, explozia s-ar fi produs la etajul al doilea al spitalului în care sunt tratați bolnavi cu SARS-CoV-2. La puţin timp după producerea deflagraţiei, 20 de persoane au fost evacuate. Pacienții instituției medicale din Cernăuți au fost transferați în alte spitale, a declarat Natalia Husak, șef adjunct al administrației regionale Cernăuți, citat de ukraine.segodnya.ua.

În comunicatul dat presei de serviciile de urgenţă nu a fost menționată cauza exploziei în urma căreia un om a murit, iar alți doi au fost răniți.

Un om a încetat din viață, iar altul a fost rănit în urma exploziei puternice de oxigen care s-a produs azi, în jurul prânzului, la un spital din Cernăuți, oraș situat în vestul Ucrainei © molbuk.ua

Ucraina: carantină, prelungită până pe 30 aprilie

Guvernul de la Kiev a prelungit regimul de carantină din Ucraina până pe 30 aprilie. Potrivit deciziei, în ţara vecină vor fi implementate patru grade de alertă, în funcţie de numărul persoanelor infectate. Astfel, autoritățile locale vor putea declara în fiecare zonă în parte alertă de gradul roșu, portocaliu, galben sau verde. Hotărârea a intrat în vigoare din 24 februarie.

“Propunem extinderea perioadei de carantină în Ucraina până la 30 aprilie 2021. De asemenea, propunem stabilirea unei carantine cu introducerea nivelurilor de pericol epidemic. Propunem să fie o împărțire pe patru niveluri”, a declarat Maxim Stepanov, ministrul Sănătății, înainte de a lua decizia, potrivit stiridiaspora.ro.

De la începutul pandemiei, în Ucraina au fost testate pozitiv cu temutul coronavirus 1.342.016 de oameni, iar bilanțul deceselor a ajuns la 25.893. Conform celor mai noi date, în ultimele 24 de ore, alte 8.172 de persoane au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto principală: pixabay.com/ro

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *