Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

O nouă tulpină a coronavirusului face ravagii în California. Specialiștii sunt îngrijorați: „Există riscul unui scenariu de coșmar”

O nouă tulpină a SARS-CoV-2, despre care se crede că este mult mai contagiasă, a pus stăpânire pe statul California.

Această variantă ar duce la o creștere semnificativă a numărului cazurilor de COVID-19 şi al deceselor asociate acestei boli în acest stat al SUA, scrie Agerpres.

Specialiștii sunt îngrijorați de această nouă variantă și avertizează că circulaţia concomitentă a mai multor tulpini creează riscul unui „scenariu de coşmar”.

Când două virusuri se întâlnesc într-o singură persoană, fac schimb de mutaţii şi creează astfel o tulpină şi mai periculoasă a coronavirusului.

Se spun primele studii

Din primele studii se înțelege faptul că tulpina californiană este mai contagioasă, persoanele infectate cu această variantă având o încărcătură virală nazofaringiană de două ori mai mare.

În laborator, varianta californiană s-a dovedit de asemenea mai rezistentă faţă de anticorpii generaţi de vaccinurile anti-COVID-19 sau de o infecţie anterioară. Î

În comparaţie cu variantele existente, în cazul acesteia diminuarea protecţiei este „moderată, dar semnificativă”, potrivit autorilor studiului.

„Anticipez că pe măsura trecerii timpului ea va avea un efect asupra vaccinării”, şi chiar dacă acesta va fi mai puţin pronunţat în comparaţie cu varianta sud-africană, „tot rămâne preocupant”, notează unul dintre autorii studiului.

Citește și: Bill Gates dă speranță omenirii. În cât timp și-ar reveni planeta la normal, în urma crizei provocată de coronavirus

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *