Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Gérard Depardieu a fost acuzat oficial de viol și agresiune sexuală. Avocatul actorului: “A deplâns că aceste informaţii au fost făcute publice”

În vârstă de 72 de ani, Gérard Depardieu a fost acuzat de viol și agresiune sexuală, după ce o tânără actriță a susținut că a fost abuzată de acesta în 2018. Avocatul legendarului star francez a susținut că el neagă acuzațiile care i se aduc, fiind cercetat sub control judiciar.

Gérard Depardieu, acuzat oficial de viol și agresiune sexuală

Nefericitul incident ar fi avut loc în casa din Paris a lui Gérard Depardieu în august 2018. Investigația inițială asupra acuzațiilor de viol a fost întreruptă în 2019, din lipsă de probe, însă, cercetările au fost reluate în vara anului trecut, ceea ce a condus la acuzații oficiale, în luna decembrie, relatează France24.

În anii de la apariția primelor știri despre faptul că Gerard Depardieu e acuzat de viol, numeroase surse au declarat către presă că agresiunea ar fi avut loc în contextul în care tânăra actriță lua lecții de actorie de la Depardieu. Aceștia ar fi repetat pentru o piesă de teatru. Aceleași surse au declarat și că “nimic nu a fost de natură profesională în acea întâlnire”.

Hervé Témime, avocatul actorului, a fost contactat de jurnaliștii de la AFP, cărora le-a spus că a deplâns faptul că aceste informaţii au fost făcute publice. Gérard Depardieu contestă în totalitate faptele pentru care este acuzat. Potrivit unei surse, actorul era prieten cu familia victimei.

Nu rata: Faimosul Gérard Depardieu, scos pe brațe dintr-un restaurant libanez din București

Avocata victimei, Élodie Tuaillon-Hibon, a declarat că în următoarea perioadă, în care este cert că acest caz va capta atenția publicului viața privată va fi respectată” în ceea ce o privește pe clienta ei.

Faptul că Gérard Depardieu e acuzat de viol se încadrează într-o multiplă serie de dezvăluiri care au expus abuzuri în spațiul public, ca o consecință a mișcării #MeToo. La acest moment, Franța e zguduită de multiple scandaluri, multe legate de felul în care justiția tratează noțiunea de consimțământ, mai ales în ceea ce privește victimele minore. Și în opinia publică din Franța astfel de cazuri au prilejuit dezbateri furioase.

Vezi și: Am descoperit-o pe bunăciunea pentru care Gérard Depardieu și Ilie Năstase s-au încăierat într-un local de fițe din Capitală 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *