Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Casă de bani, căutată de scafandri în Jiu. Doi bărbați sunt suspectați de furtul a 235.000 de lei

Scafandrii de la ISU Dolj caută o casă de bani pe care doi hoți ar fi aruncat-o în râul Jiu. Căutările se întind pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați a râului.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au reținut pentru 24 de ore doi bărbați de 35 și 59 de ani, ambii din județul Dolj, bănuiți de furtul unei casete de bani, din biroul unei firme de pază din Craiova.

Furtul s-ar fi produs pe 1 februarie, când polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizați de dispecerul unei firme de pază, care a reclamat că, în cursul aceleiași zile, de la punctul de lucru al societății a fost sustrasă o casetă de bani, care era fixată în perete.

Cercetările în acest caz au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj, ulterior stabilindu-se că ar mai fi fost sustrasă și o altă sumă de bani, aflată în sertarul unui birou dintr-o încăpere alăturată.

În urma verificărilor efectuate, prejudiciul creat persoanei vătămate a fost estimat la suma de aproximativ 235.000 de lei.

Cum ar fi fost dată lovitura

Anchetatorii au identificat doi bărbați, unul de 35 de ani, din Podari, iar cel de-al doilea de 59 de ani, din Craiova, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

„În cursul zilei de ieri, polițiștii doljeni au efectuat percheziții domiciliare la 2 imobile, unul din Craiova, iar cel de-al doilea din Podari, de unde au fost ridicate mai multe bunuri ce pot reprezenta mijloace materiale de probă în cadrul procesului penal.

De asemenea, în urma perchezițiilor, cei doi bărbați de 35 și 59 de ani au fost conduși pentru audieri la sediul Serviciului de Investigații Criminale Dolj.

Din cercetările efectuate până în prezent, polițiștii au stabilit că bărbatul de 35 de ani ar fi pătruns prin escaladare în imobilul folosit de firma de pază. (VEZI ȘI: UN POLIŢIST DIN DOLJ A FOST REŢINUT DUPĂ CE A TRECUT DE PARTEA TRAFICANŢILOR)

În continuare, după ce acesta ar fi sustras banii, ar fi fost ajutat de bărbatul de 59 de ani să părăsească zona respectivă cu un autoturism.

Cercetările în acest caz continuă pentru recuperarea prejudiciului produs și lămurirea stării de fapt, iar în cursul acestei zile, cei doi bărbați urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi de echipajul de scafandri din cadrul I.S.U. Dolj, caseta sustrasă fiind căutată pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de m.p. în râul Jiu”, spun reprezentanți ai IPJ Dolj.

(NU RATA: PROCURORI, JUDECĂTORI + ȘEFI DE POLIȚIE DE LA DOLJ ȘI OLT, FILMAȚI LA UN PARTY CU ANIMATOARE PE UN PONTON DE LUX DE PE DUNĂRE)

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *