Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Când sunt Babele în 2021? Cum trebuie să o alegi, ca să îţi meargă bine tot anul

Babele sunt personaje ale mitologiei populare românești, care apar anual la începutul lunii martie, cu scopul de a vesti venirea primăverii. Ca în fiecare an, Babele se sărbătoresc în primele 9 zilei ale lunii martie, iar tradițiile și obiceiurile legate de aceste zile sunt vaste.

În intervalul 1-9 martie Babele vestesc venirea primăverii. Din cele mai vechi timpuri se spune că în aceste zile Baba Dochia, care aduce iarna, începe să-și dea jos cele 9 cojoace, unul câte unul. Cu cât mai scapă de un cojoc, cu atât vremea devine și mai caldă, până se instalează cu adevărat primăvara.

Cum se aleg Babele?

Potrivit tradiției, primele nouă zile ale lunii martie sunt considerate babe. Este vremea în care fiecare om își alege o babă pentru a afla cum îi va fi sufletul și norocul tot anul. Din bătrâni se spune că așa cum va fi vremea în ziua aleasă, va fi tot anul pentru cel care și-a ales baba.

Astfel, zilele luminoase, însorite sunt aducătoare de fericire, noroc și belșug, în timp ce vremea rece, cu ploi și ninsori înseamnă lacrimi, necazuri, sărăcie și neîmpliniri.

Așadar, dacă vrei să știi cum îți va fi anul, trebuie să alegi o babă (o dată din intervalul 1-9 martie). Babele se aleg între 1-9 martie, la întâmplare, sau în funcție de data nașterii. Dacă ziua ta de naștere este în acest interval, e foarte simplu să îți alegi astfel baba. În cazul în care ziua ta de naștere este, de exemplu, pe 23 mai, baba ta va fi suma dintre 2+3, adică 5 martie.

Mai mult, nu trebuie să lași să îți scape această tradiție, pentru că se spune că aceia care nu urmează tradiția și nu își aleg baba de martie vor avea un an plin de ghinioane. Nu le va merge bine în general și nu vor fi fericiți. În plus, dacă nu îți alegi baba, nu vei ști ce se anunță pentru următoarele luni în viața ta.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *