Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Ce spune Raed Arafat despre un eventual lockdown : „Noi încercăm să atragem atenţia tuturor că situaţia nu s-a terminat

Raed Arafat, șeful departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, susține că autoritățile pregătesc deja măsuri de prevenție împotriva valului 3 al pandemiei, încercând să ia măsuri pentru a limita pe cât posibil impactul negativ al acestuia.

Secretarul de stat este de părere că lumea este sătulă de pandemie, dar a tras un semnal de alarmă, subliniind că nimeni nu ar trebui să desconsidere evoluția virusului.

„În primul rând pregătirea este prin a evita apariţia valului 3, prin respectarea regulilor, respectarea purtării măştii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment şi vedem că e greu. Lumea clar că s-a săturat.

În acelaşi timp, văzând că suntem într-o situaţie relativ bună măcar cu stabilitate la acest moment, mulţi cred că s-a terminat.

Noi încercăm să atragem atenţia tuturor că situaţia nu s-a terminat, poate să se înrăutăţească din nou şi din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare până avem un număr suficient de oameni vaccinaţi, aşa cum a făcut, de exemplu, Israelul”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Nu se va intra în lockdown

Atunci când a fost întrebat de un eventual lockdown, secretarul de stat a răspuns că „nu se pune problema de lockdown în niciun caz, dar măsuri locale, măsuri zonale”.

„Există unele cifre care sugerează creşteri, dar încă sunt controlabile. Nu pot să spun că avem creşteri vertiginoase care să alerteze şi există alte cifre care arată o staţionare, un platou, aşa că urmărim situaţia şi acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localităţi mici, în Maramureş, în Timiş, am avut mai multe localităţi care au fost carantinate, pentru a opri creşterea care ajunsese în unele cazuri la peste 8 – 9 la mie. Eu sper să nu ajungem acolo.

Nu se pune problema de lockdown în niciun caz, dar măsuri locale, măsuri zonale, asta da, poate creşte numărul lor dacă ajungem la o situaţie de creştere semnificativă în unele zone. ”, a explicat șeful DSU.

Citește și: Coronavirus România 23 februarie. Câți pacienți au murit în ultimele 24 de ore

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *