Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un copil a ajuns la spital după ce a înghițit o monedă de 50 de bani

Un copil a ajuns la spital în Botoșani, după ce a înghițit o monedă de 50 de bani. Părinții băiețelului au încercat să-i scoată banul, văzând că nu mai poate respire, însă nu au reușit.

Băiețelul în vârstă de 3 ani, din comuna Albești, a fost transportat de urgență la spital.

Părinții au fost cei care au sunat la 112. La fața locului a fost direcționat cel mai apropiat echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. În același timp a fost trimisă în întâmpinarea echipajului SAJ și ambulanța de terapie intensiva mobila SMURD.

La sosirea primului medical, copilul era conștient, transmite presa locală. La Stăuceni, echipajului Serviciului Județean de Ambulanta s-a alăturat medicul de pe SMURD – TIM, care a monitorizat starea pacientului pe parcursul transportului la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani. Copilul a ajuns la spital conștient și stabil hemodinamic.

CITEȘTE ȘI: Fetiță de 10 ani, îmbătrânită cu doi ani de hormonii din carne

Sfaturile pompierilor pentru părinți

Atenție la obiectele mici care pot fi înghițite de copilași sau băgate în nas!

Nu lăsați jucării de dimensiuni mici în preajma copiilor! Producătorii menționează această recomandare chiar pe ambalaj!

Nu lăsați niciodată medicamente, țigări, tutun, baterii și alte produse la îndemâna copiilor!

Nu lăsați la îndemâna celor mici boabe de mazăre, fasole, porumb, orice fel de semințe (miez sau coji) – copilul mic bagă în gură obiectele mici și riscă să le aspire în căile respiratorii.

Nu îi spuneți, niciodată, copilului dumneavoastră că pastilele sunt „bomboane” sau medicamentul sub formă de sirop este „dulceață”! În lipsa unui adult, ar putea să le caute și să le mănânce/bea.

Nu depozitați niciodată medicamente, produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Pătrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la ele.

Nu lăsați poșeta la îndemâna copilului! Acesta ar putea să găsească în ea obiecte mici precum bomboane, banuți, capace mici. Toate sunt periculoase pentru puști și pot provoca sufocare dacă le-ar înghiți.

Atenție la obiectele cu care se joaca copilul dumneavoastră și ce jucării primește!

Supravegheați în permanență copiii!

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *