Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Un băiețel de 10 ani, diagnosticat cu tumoră cerebrală, și-a îndeplinit cel mai mare vis. Micuțul a devenit polițist

Sashko Andriychuk trăiește împreună cu mama sa într-un centru de protecție din Cernăuți. Micuțul a fost diagnosticat cu meduloblastom (o formă de cancer cerebral) în stadiul 4. Recent, băiețeul și-a îndeplinit cel mare vis: acela de a deveni polițist.

Marta Levchenko, o voluntară, a scris despre povestea lui Sashko Andriychuk, în vârstă de 10 ani. Ea l-a dus la un centru de la Cernăuți, unde băiatul își va petrece ultimele zile cu mama sa. Nu s-au putut întoarce acasă după spitalizare deoarece erau agresați de soțul femeii, alcoolic.

Boala micuțului este într-un stadiu avansat. Sashko nu mai poate vorbi, mănâncă printr-un tub și are corpul pe jumătate paralizat. Cel mai mare vis al său era, însă, să devină polițist.

 „Scrie cu degetele pe gadget. L-am întrebat la ce visează, ce îl va face fericit și îl va face să zâmbească. El a răspuns într-un cuvânt: „Poliție”. Poliția este idolii săi. El a spus că va fi cu siguranță unul dintre ei când va crește. Ne-a emoționat foarte mult acest lucru, pentru că înțelegem că el nu va deveni polițist. Dar putem să ne unim și să facem totul pentru a-l face să se simtă ca unul dintre ei”, a spus Marta Levchenko, citată de BukInfo.

Povestea băiatului i-a impresionat pe polițiștii cernăuțeni. În weekend-ul trecut a fost realizat un formular de nume cu un simbol special, iar apoi pe data de 15 februarie (Ziua internațională a copiilor bolnavi de cancer), aproape 80 de polițiști din regiunile Cernăuți și Ivano-Frankovsk au venit în vizită la Sasha.

Au organizat o ceremonie în cadrul căreia micuțul a fost făcut poliţist. Băiatul a îmbrăcat uniforma de om al legii și a plecat în misiune, așa cum și-a dorit toată viața sa.

 „I s-a prezentat o uniformă și o insignă, după care a fost invitat în stradă. Acolo toți polițiștii l-au întâmpinat cu aplauze și au făcut un ritual de inițiere la rânduri. Apoi băiatul a ales mașina în care a făcut prima sa patrulă reală”, precizează diverse surse media cernăuțene.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *