Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Prognoza meteo joi, 18 februarie. Cum va fi vremea în țară. Cod galben de viscol în mai multe județe

Începând de joi, 18 februarie, România iese de sub valul de aer polar, iar vremea începe să se încălzească. Însă vreme rece se menține în unele zone, unde a fost emis un cod galben de viscol.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă până joi după-amiaza în zonele înalte din zece judeţe. Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 februarie, ora 22:00- 18 februarie, ora 14:00, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge, în general moderat cantitativ. (CITEȘTE ȘI: PROGNOZA METEO, MARȚI, 16 FEBRUARIE. CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOARELE PATRU SĂPTĂMÂNI)

Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80- 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, ceea ce va duce la o scădere semnificativă a vizibilităţii.

Potrivit ANM, judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

ANM precizează că ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala şi în nord-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă.

Vreme caldă, începând de joi 18 februarie

Vremea începe să se încălzească începând de joi, 18 februarie. Temperaturile cresc, iar ninsorile și precipitațiile sunt din ce în ce mai slabe. (VEZI ȘI: PROGNOZA METEO PENTRU DOUĂ SĂPTĂMÂNI! TEMPERATURI MAXIME ȘI MINIME)

În Banat, în intervalul 17-21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 7…9 grade și minime, în medie, de -2…0 grade.

În Transilvania, între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -2 grade.

În Maramureș, între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor, între -5 și -2 grade.

În Moldova, perioada continuă să fie caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece, cu variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade, iar media minimelor se va situa între -12 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 17, 19 și 20 februarie, când local va fi ger.

În Muntenia, se trece de la o vreme rece la una normală termic. Maxime ce vor fi cuprinse în medie între 0 și 8 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -10 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *