Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum a reușit o tânără din Iași să scape de pușcărie, după ce i-a golit cardul prietenei sale

O tânără din Iași, acuzată că și-a jefuit cea mai bună prietenă într-o cofetărie, a scăpat de o pedeapsă cu executare în pușcărie.

Procesul tinerei din Iași acuzată că și-a jefuit cea mai bună prietenă a început pe 24 noiembrie 2017. Ioana Alexandra Ștefan a fost acuzată de procurorii ieșeni că a luat cardul bancar al celei mai bune prietene, după care a scos banii din cont. Cele două prietene se aflau la o cofetărie, iar una dintre ele s-a dus la un moment dat la toaletă și i-a lăsat geanta amicei sale.

Aceasta i-a sustras cardul prietenei sale și a doua zi a scos de la bancomat suma de 4.000 de lei, după ce a intuit codul PIN al acesteia formând ziua de naștere a fetei. După ce victima a depus plângere la Poliție, hoața s-a panicat și și-a recunoscut fapta. Astfel, ieri, magistraților din cadrul Curții de Apel Iași li s-au făcut milă de fată și au admis apelul formulat de Ioana Alexandra Ștefan, diminuând pedeapsa primită inițial de aceasta, de la 4 ani și 2 luni de detenție, la 2 ani, 11 luni și 10 zile de închisoare, dar cu suspendarea executării, potrivit bzi.ro.

„Instanța o obligă pe inculpată ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, activitate care se va desfășura fie la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, fie la Spitalul Clinic de Recuperare Iași. Definitivă”, au menționat judecătorii ieșeni.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *