Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cristi Borcea a “spulberat” radarul în instanță. De ce ar fi fost înregistrată eronat viteza + Ce au decis, în final, magistrații

Cristi Borcea a fost „luat de radar” într-o zi călduroasă de iunie, astfel că și-a pierdut permisul pentru 90 de zile, dar a și primit o amendă măricică. Fostul acționar al lui Dinamo nu a acceptat sancțiunea, așa că a atacat-o în instanță! A considerat că nimic nu a fost în regulă, nici înainte, nici după ce a fost oprit de agent, iar CANCAN.RO are detaliile și decizia magistraților, în exclusivitate.

Cristi Borcea e un soț fericit! A scăpat de problemele cu legea, care aproape îl dărâmaseră, și a revenit în brațele frumoasei sale soții, Valentina, alături de care chiar parcă trăiește o a doua tinerețe! Dar a călcat, într-o zi, pedala mult prea tare și a avut ghinionul ca polițiștii de la Rutieră să fie fix acolo. 103 km/h ar fi avut bolidul condus de omul de afaceri, undeva prin Pipera, așa că a rămas fără permis pentru trei luni, plus o amendă de 1.305 lei și 9 puncte luate. 

Doar că milionarul avea să dea Poliția în judecată. A cerut anularea procesului verbal de contravenție, acuzând Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Plângerea i-a fost însă respinsă. Cristi Borcea solicitase și exonerarea de la sancțiuni, iar, în subsidiar, înlocuirea sancțiunii suspendării dreptului de a conduce dispusă prin procesul-verbal cu cea a avertismentului. (CITEȘTE ȘI: MILIONARUL BORCEA REVINE ÎN FORȚĂ! CUM L-AM FILMAT PE FOSTUL PATRON DE LA DINAMO ÎN DRUM SPRE BIROU)

Cristi Borcea a fost amendat de Poliția Rutieră pentru viteză, dar a contestat sancțiunea în instanță

Cum a motivat Cristi Borcea cererea de anulare a procesului verbal

Cristian Borcea a adus și argumente ale cererii sale de anulare a procesului verbal. ”În fapt, a arătat că a fost sancționat contravențional pentru depășirea vitezei. A susținut că viteza a fost înregistrată eronat din cauza utilizării/amplasării defectuoase a cinemometrului radar sau aparține altui autovehicul din trafic. A adăugat că se bucură de prezumția de nevinovăție și că trebuie să se facă dovada că agentul constatator avea atestat de operator radar, că aparatul radar era verificat metrologic, precum și că înregistrarea vitezei s-a realizat în conformitate cu NML (norma de metrologie legală n.r.) 021-05/2005”. (NU RATA: LE-AȚI CUMPĂRAT TĂCEREA FOSTELOR SOȚII?” RĂSPUNSUL INCREDIBIL AL LUI CRISTI BORCEA)

Cristi Borcea a susținut că agentul nu ar fi lucrat „ca la carte”.

„În apărare, petentul a susținut că modul utilizare al aparatului nu s-a făcut conform manualului de utilizare. Astfel, a precizat că agentul de poliție a mutat aparatul de pe vehiculul țintă și nu a menținut aparatul cu reticulul de țintire pe vehiculul-țintă până la 5 secunde, întreaga filmare având 4 secunde, din care prima parte a înregistrării vizează alte două autovehicule, iar pe ecranul aparatului se poate observa că nu era setată limita de viteză permisă pe tronson, pentru a fi comparată cu presupusa viteză măsurată a vehiculului-țintă”, este un argument al apărării, pe care instanța a ales să nu îl ia în considerare.

Iar motivele au fost clare: „Instrucțiunile de utilizare prevăd că se menține lidarul cu reticulul de țintire pe vehiculul-țintă până la 5 secunde, nu că se menține lidarul cu reticulul de țintire pe vehiculul-țintă minim 5 secunde. Mai mult, dacă aparatul radar nu ar fi fost utilizat corespunzător, atunci ar fi trebui afișat un cod de eroare, nicidecum viteza autovehiculului”.

La rândul ei, Poliția a venit cu precizări privind acuzațiile. ”Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a solicitat respingerea plângerii contravenționale ca neîntemeiată. În fapt, a arătat că procesul-verbal îndeplinește condițiile prevăzute de art. 16 alin. 1 din OG nr. 2/2001, iar contravenția a fost constatată printr-un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic, anume aparatul radar. A mai arătat că prevederile legale actuale nu mai impun ca agentul constatator să posede atestat de operator radar.”

Iar instanța avea să dea sentința! A respins, ca neîntemeiată, plângerea contravențională formulată de Cristian Borcea împotriva Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Borcea a făcut, însă, apel la Tribunalul București.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *