Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Alte probleme pe lângă pandemia de COVID-19. Stare de urgență, din cauza vremii periculoase de iarnă

Se pare că pandemia de coronavirus nu este singura problemă cu care se confruntă statul american Alabama. Din cauza temperaturilor scăzute și a fenomenelor extreme de iarnă ce vor lovi în curând, guvernatorul a decretat Stare de urgență.

Guvernatorul Alabamei, Kay Ivey, a emis duminică o stare de urgență pentru 28 de județe din Alabama, înainte ca fenomenele meteo extreme de iarnă să lovească statul.

Guvernatorul spune că emiterea Stării de urgență este o „măsură de precauție” în cazul în care statul este „grav afectat din cauza vremii reci”. Biroul guvernatorului a mai spus că oricine intenționează să se vaccineze anti-COVID-19 luni ar trebui să nu-și facă griji în privința acestui lucru, atâta timp cât drumurile rămân în siguranță și deschise.
Starea de urgență se aplică următoarelor județe: Bibb, Blount, Choctaw, Colbert, Cullman, DeKalb, Fayette, Franklin, Greene, Hale, Jackson, Jefferson, Lamar, Lauderdale, Lawrence, Limestone, Madison, Marengo, Marion, Marshall, Morgan, Perry, Pickens, Shelby, Sumter, Tuscaloosa, Walker și Winston, notează al.com.

Se iau măsuri extreme pentru a face față vremii rele

Serviciul meteo național prognozează ploaie înghețată, lapoviță și zăpadă care apar în Alabama începând din această seară. Precipitațiile ar putea fi suficient de periculoase pentru a stârni chiar și o furtună de iarnă puternică.
Potrivit informațiilor emise de serviciul meteorologic din Huntsville, ar putea exista pericole în cadrul călătoriilor, așa că șoferii sunt rugați să circule cu atenție și să adapteze viteza la fenomenele meteo existente.

„Locuitorii ar trebui să fie pregătiți și să aibă pregătit un kit de alimentare de urgență în cazul unei întreruperi de curent ce ar putea dura mai mult” a mai transmis serviciul meteorologic.

În cadrul unui comunicat al primarului Sandy Stimpson, orașul Mobile a anunțat că se pregătește să închidă drumurile, dacă este necesar.

„Din cauza fenomenelor meteo extreme, departamentul de lucrări publice al orașului Mobile pregătește camioane cu nisip pentru a acționa imediat în cazul de depuneri de gheață care se pot semnala pe drumuri”, a spus Stimpson.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *