Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Totul despre Mihai Bendeac, juratul de la „iUmor”. Detalii mai puțin știute despre actor

Mihai Bendeac este actor de teatru și film, regizor, scriitor  și jurat la iUmor de 11 sezoane. Actorul face echipă la masa juriului cu Delia și Cheloo.  În afara rolurilor de televiziune și teatru, Mihai Bendeac a devenit celebru și grație prestației din filme memorabile precum  „Milionari de Weekend” (2004) și „Supraviețuitorul” (2006). Iată lucruri mai puțin știute din viața actorului.

Cum a ajuns Mihai Bendeac actor

Recent, într-una din edițiile iUmor, sezonul trecut, Mihai
Bendeac a dezvăluit cine este persoana care și-a pus amprenta pe cariera lui.

„E un om absolut minunat şi îi sunt recunoscător pe viaţă,
lui şi domnului Gelu Colceag! La un moment dat, i-am zis mamei că o să mă fac
actor şi ea, săraca, s-a dus la o casă de bilete de la un teatru, mai exact de
la Teatrul de Comedie şi le-a spus:

Mihai Bendeac și Delia

«Am şi eu un băiat care vrea să se facă actor!». Aşa am ajuns la teatru şi absolut uluitor este faptul că prima întâlnire cu George Ivaşcu a avut loc la două săptămâni distanţă, în cabina în care eu stau, de ani buni, la Teatrul de Comedie.

Şi, culmea, în acest moment joc cu domn’ profesor în spectacolul «Revizorul», unde stăm amândoi în cabina respectivă, ceea ce e absolut fascinant şi foarte emoţionant! M-a pregătit pentru teatru!”, a spus Mihai Bendeac.

Roluri celebre

Achille, în piesa „Pălăria”, de Eugene Labiche, regia Horațiu Mălăele, 1998. Au urmat roluri importante în alte producții teatrale precum „Bani din cer”, de Ray Cooney, regia Horațiu Mălăele, 2001, „Richard III”, de William Shakespeare, regia Titus Scurt, 2005, „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, spectacol coordonat de lect. univ. Marius Galea, 2005 și altele.

Printre rolurile din cinematografie, în afară de acelea din „Milionari de Weekend” (2004) și „Supraviețuitorul” (2006), amintim: „Eminescu versus Eminem” (2005) și „Gunpowder, Treason and Plot” (2003).

Consacrarea lui Mihai Bendeac în televiziune a venit odată cu rolul din „Mondenii”

„Mondenii” este un serial de parodie în care cinci actori (Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Mihai Bendeac (până în august 2009), Dragoș Stoica (2006-2008) și Angel Popescu (2008-prezent)) intră în pielea personajelor mondene din România.

Mihai Bendeac a fost distins cu două premii importante

Cel mai bun actor în rol masculin – Festivalul CineMaIubit ediția a IX-a

Cel mai bun actor în rol masculin – Gala absolvenților UNATC, 2005

Mihai Bendeac a lansat recent „Jurnalul unui burlac:
Conversații cu mama”

„Primul moment în care am început să scriu și am început și documentarea a fost pe la mijlocul lui aprilie, dacă nu mă înșel.

Având în vedere că eram în plină pandemie, nu aveam spectacole și chiar mi-am propus asta. Mi-am propus să intru într-o poveste, într-un fel de dolce far niente.

Dar cumva m-a obligat maică-mea să fac lucrul ăsta. Pentru că s-a apucat ea să scrie într-un caiet studențesc niște amintiri. Pe care mi l-a dat și eu am zis: Mama, nu se poate să-ți amintești numai lucrurile frumoase”, a povestit Mihai Bendeac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *