Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Franta cere doza unica de vaccin pentru persoanele care au avut Covid

Autoritatea sanitara din Franta recomanda ca oricine a fost infectat anterior cu Covid-19 sa primeasca o singura doza de vaccin, in locul celor doua doze normale.

Pacientii care se recupereaza dupa infectarea cu Covid au o oarecare imunitate si ar trebui sa fie inoculati la trei-sase luni dupa aceea, spun oamenii de stiinta francezi, potrivit noutati.info.

Franta este prima tara care a emis acest sfat.

Pana in prezent, au fost vaccinati 2,8 milioane de oameni, a declarat ministerul sanatatii.

„Doza unica de vaccin va juca astfel rolul de rapel” pentru cineva infectat anterior cu coronavirus, a declarat HAS, citat de BBC.

Recomandarea vine in timp ce guvernele din intreaga lume se grabesc sa isi vaccineze oamenii si sa incerce sa readuca viata la normal.

Cel putin 3,4 milioane de persoane din Franta au confirmat infectiile cu Covid-19, dar se crede ca cifra reala este mai mare. Aproximativ 81.000 de oameni au murit – a saptea cea mai mare cifra din lume.

Programul de inoculare al Frantei a inceput in decembrie, dar ramane in urma fata de cel al altor tari precum Israel, Emiratele Arabe Unite si Marea Britanie.

Cele trei vaccinuri principale utilizate la nivel global sunt administrate in doua doze, la distanta de cateva saptamani.

Dar HAS a spus ca patru studii sugereaza ca o singura doza la cineva care s-a recuperat dupa coronavirus produce un raspuns imun suficient pentru a proteja impotriva unei infectii suplimentare.

Citeste continuarea pe noutati.info.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *