Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Japonia, lovita de un cutremur puternic. Seismul a avut magnitudinea 7

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a avut loc sambata in estul Japoniei, in regiunea Fukushima. Anuntul a fost facut de Agentia nipona de meteorologie. Regiunea a fost lovita de seism la aproape zece ani de la dezastrul nuclear provocat de seismul din 2011.

Epicentrul cutremurului a fost in largul coastei Fukushima, la aproximativ 220 de kilometri nord de Tokyo. Cutremurul puternic a fost resimtit pe scara larga in toata Japonia, inclusiv in capitala Tokyo. Peste 800.000 de gospodarii au fost afectate de intreruperi de curent, potrivit Tokyo Electric Power Co.

Guvernul a infiintat un grup operativ de urgenta pentru evaluarea situatiei. Potrivit presei locale, nu au fost raportate anomalii imediate la centrala nucleara din Fukushima.

Cutremurul a avut loc cu mai putin de o luna inainte de aniversarea a 10 ani de la seismul si tsunami-ul devastator din 2011. In urma tragediei de atunci si-au pierdut viata aproximativ 19.000 de oameni.

In 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 a provocat un tsunami de pana la 40 de metri, a ucis aproape 16 mii de oameni si a distrus centrala nucleara de la Fukushima. Din cauza pierderilor de peste 300 de miliarde de dolari, este considerat cel mai costisitor dezastru natural din istorie.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *