Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Relația Ancăi Pandrea cu “Iura” sfidează granița morții. Cum îi onorează actrița amintirea chiar și când merge la piață

Au trecut aproape nouă ani de la moartea lui Iurie Darie, iar Anca Pandrea încă nu se poate obișnui cu gândul că îndrăgitul actor nu se mai află printre noi. Vedeta continuă să aibă, cu al ei „Iura”, o relație specială, care sfidează granița morții. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, imaginile care stau mărturie a acestui fapt.

Aproape nouă ani au trecut de când Iurie Darie s-a stins din viață, dar Anca Pandrea, văduva regretatului actor, încă nu și-a revenit. A leșinat aproape de durere în acea zi neagră de noiembrie a anului 2012, când Iurie Darie, celebrul actor care i-a încântat pe români cu diverse roluri nemuritoare, s-a stins din viață.

Anca Pandrea, soția actorului, a trecut cu mare greutate peste nenorocire, fiind încurajată de cei care i-au fost prieteni apropiați atât ei, cât și lui Iurie Darie. Timpul s-a scurs în tăcere și pe nesimțite, dar Anca nu-l poate uita! Actrița îl ia pe Iura peste tot cu ea și nu se desparte niciodată de fotografia lui.

Anca Pandrea, cu fotografia lui Iurie Darie în piept și pe șapcă

De la moartea actorului, Anca Pandrea umblă cu fotografia bărbatului iubit în piept sau pe șapcă. Oriunde ar merge. Așa cum s-a întâmplat și zilele trecute, când a fost la piață. După ce și-a făcut cumpărăturile necesare, vedeta s-a întors acasă. Pe alee, s-a întâlnit cu un vecin, cu care a stat la povești preț de câteva minute. Apoi, a intrat în locuința sa.

“Între anii 1986-2012 a locuit şi a creat celebrul actor de film, teatru şi desenator Iurie Darie – sufletul, viaţa şi iubirea actriţei Anca Pandrea”, este mesajul scris pe placa comemorativă de pe peretele casei în care locuiește acum soţia regretatului actor. Iubirea dintre Anca Pandrea și Iurie Darie este una pe care puțini au avut capacitatea să o înțeleagă.

Anca Pandrea îl ”poartă” pe Iurie peste tot

Pandemia a ținut-o departe de Iurie Darie

Anca Pandrea suferă de mai multe afecțiuni cronice, printre care și o insuficiență cardiacă și pulmonară. În contextul pandemiei de coronavirus, actrița s-a protejat cât a putut pentru a nu contracta virusul ucigaș. Ba chiar, a fost nevoită să renunțe și la vizitele regulate pe care le făcea la mormântul iubitului ei Iura.  (CITEȘTE ȘI: ANCA PANDREA, OMAGIU PENTRU IURIE DARIE! A ORGANIZAT O EXPOZIȚIE ÎN MEMORIA ACTORULUI)

”Nu am mai fost la el de când a început starea de urgență. În luna martie, de ziua lui, aranjasem totul pentru o nouă expoziție în foaierul Teatrului de Comedie, cumpărasem chiar și o sută de pahare de sticlă, dar nu am mai putut face nimic, pentru că a venit pandemia. În vară, medicul pneumolog nu mi-a dat voie să merg la el, din cauza temperaturilor ridicate, iar acum este din nou nebunie”, a declarat Anca Pandrea.

Anca Pandrea și Iurie Darie s-au iubit timp de 26 de ani

Povestea de dragoste dintre Anca Pandrea și Iurie Darie a durat 26 de ani. Cei doi au format unul dintre cele mai longevive și sudate cupluri din showbiz-ul românesc, iar Anca Pandrea continuă să aibă o relație specială cu al ei Iura. O relație care sfidează granița morții. Ori de câte ori simte nevoia, vedeta se consultă cu Iura și au orele lor târzii în care comunică. (VEZI ȘI: ANCA PANDREA, INTERNATĂ DE URGENȚĂ LA SPITAL! VECINII AU GĂSIT-O ÎNTR-O BALTĂ DE SÂNGE)

”N-aș putea să rezist fără să iau legătura cu el. N-aș putea să supraviețuiesc fără această putere de a comunica cu el. Este în sufletul meu și sufletul ți-l porți cu tine tot timpul. Dacă n-aș avea puterea să vorbesc cu el și să-l simt că-mi răspunde mental… cred că nu rezistam.

Când am întâmplări neplăcute, mă uit la fotografia lui și parcă i se schimbă culoarea fotografiei și privirea. Țin cont și reacționez în funcție de ce vorbesc cu el. Între ora 24 și 4:00 dimineața când se deschide cerul. Vorbesc când simt nevoia să vorbesc cu el. De abia aștept să ajung acolo să văd ce face el”, mai spunea Anca Pandrea.

Anca Pandrea și Iurie Darie, o iubire care transcende moartea

Iurie Darie a murit după o grea suferință

Iurie Darie a murit pe 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă. Actorul a avut mari probleme de sănătate în ultimele luni de viață. După ce a fost operat, starea sa a început să se deterioreze din ce în ce mai mult.

Astfel, în luna mai a anului 2012, Iurie Darie a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni, unde fost operat pentru eliminarea lichidului acumulat în creier. (VEZI ȘI: CINE VA MOȘTENI AVEREA ANCĂI PANDREA, ATUNCI CÂND EA NU VA MAI FI! ACTRIȚA A IMPUS CÂTEVA REGULI ÎN TESTAMENT)

În luna septembrie, actorul era externat, după aproximativ trei luni petrecute în Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. În acest răstimp, Iurie Darie a fost supus unei intervenţii chirugicale, i-a fost montat un tub care drena lichidul acumulat la creier, a stat foarte mult timp conectat la aparate pentru că nu putea respira singur, s-a aflat o vreme în comă indusă şi a suferit şi un accident vascular cerebral.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *