Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Germania prelungește lockdown-ul până pe 7 martie! Ce restricții rămân în vigoare

Restricții dure se mențin în Germania până în data de 7 martie. Cancelarul federal Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri au decis prelungirea lockdown-ului.

Germania extinde până pe 7 martie lockdown-ul impus pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus. Inițial un lockdown a fost impus în luna noiembrie, iar apoi au fost înăsprit restricţiile în contextul creşterii numărului de contaminări.

Deși numărul de noi infectări a scăzut Angela Merkel şi liderii de landuri nu consideră că ţara este încă în afara oricărui pericol, transmite Agerpres. (CITEȘTE ȘI: O NOUĂ MUTAȚIE A VIRUSULUI SARS-COV-2 A FOST DESCOPERITĂ ÎN GERMANIA. NOUA TULPINĂ DIFERĂ DE CELE APĂRUTE ÎN AFRICA DE SUD ȘI ANGLIA)

Astfel, școlile, magazinele neesenţiale şi restaurantele rămân închise, iar măştile  de protecție sunt obligatorii la cumpărături şi în transportul în comun.

„Ne-am convins deja că ridicarea prematură a restricţiilor duce rapid la o nouă creştere a ratei de infectare”, a declarat Peter Altmaier, ministrul economiei.

De asemenea, miercuri s-a decis că premierii de land vor decide ei înşişi cu privire la redeschiderea ulterioară a şcolilor, însă frizeriilor şi saloanelor de coafură li s-a dat deja undă verde pentru a-şi reîncepe activitatea de pe 1 martie.

(VEZI ȘI: NOI RESTRICȚII PENTRU ROMÂNI! GERMANIA A ANUNȚAT MODIFICAREA CONDIȚIILOR DE INTRARE PE TERITORIUL SĂU)

 

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *