Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Afecțiunea rară de care suferă un tânăr! Trebuie să bea 20 de litri de apă pe zi ca să nu moară

Marc Wübbenhorst, un tânăr din Germania suferă de o afecțiune rară ce îl determină să bea 20 de litri de lichide în fiecare zi. Dacă nu bea această cantitate se deshidratează și viața îi este pusă în pericol.

Practic, tânărul este dependent de lichide, are o sete atât de puternică încât mereu tânjește să bea câte ceva, indiferent că este vorba de apă, suc sau orice altă băutură. Deși pentru cei mai mulți oameni o asemenea cantitate le-ar cauza probleme grave, Marc nu poate trăi fără ea.

Dacă nu bea apă timp de o oră, acesta începe să se simtă rău și să aibă amețeli, dureri de cap și chiar confuzie. Toate acestea se datorează afecțiunii rare de care suferă. După numeroase analize și investigații medicale, specialiștii i-au pus diagnosticul de diabet insipid, o afecțiune rară ce este întâlnită la 1 din 25.000 de persoane.

Această formă de diabet are ca efect principal senzația de sete extremă, ce este imposibil de stăvilit. Astfel, tânărul trebuie să aibă mereu la îndemână ceva de băut, iar asta i-a complicat destul de mult viața.

Diagnosticat la naștere

Diabetul insipid se poate dezvolta la orice moment al vieții, dar Marc Wübbenhorst s-a născut cu această afecțiune și acest lucru i-a afectat viața încă de când era un copil. Pe parcurs a învățat să gestioneze boala pe care o are, însă viața lui este mult diferită de a celorlalți.

Marc Wübbenhorst trebuie să stea mai mult în casă, iar dacă este nevoit să plece undeva timp de o zi, atunci acesta trebuie să găsească o soluție pentru a căra cu el mai bine de 20 de sticlă cu apă.

Mai mult, din cauza cantității mari de lichide pe care o bea zilnic și mersul la toaletă a devenit o problemă. Tânărul este nevoit să meargă și de cincizeci de ori pe zi la baie.

Din spusele bărbatului, acesta nu a dormit niciodată mai mult de două ore legate, din cauză că se trezește extrem de frecvent noaptea, relatează odditycentral.com.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *