Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Am aflat ce s-a întâmplat cu singurul român care a aderat la ISIS după ce a fost eliberat din închisoare

Vă mai amintiți de Luigi Boicea, jihadistul din Craiova care avea să fie condamnat la trei ani și patru luni de pușcărie pentru că a aderat la Statul Islamic? Tânărul și-a dus la capăt sentința, iar acum vrea să-și refacă viața, dar nu în România, pentru că, spune el, întâmpină mari reticențe din partea angajatorilor, dar și salariile sunt mici, așa că vrea în Anglia! Acolo l-ar aștepta tatăl lui, cu brațele deschise și cu un contract gras, ca șofer pe camion. Doar că fiul are interdicție! Ce a făcut în acest sens și ce răspuns a primit de la magistrați? CANCAN.RO are detaliile, în exclusivitate.

Jurnalistul Christian Sabbagh a fost acela care l-a dat în vileag pe Luigi Boicea, un licean din Craiova care a aderat la Statul Islamic, ba chiar luase legătura cu șefi ai temutei organizații teroriste. Sabbagh a intrat în dialog cu tânărul jihadist, care-l abordase, i-a aflat intențiile, apoi a sesizat organele de Poliție. Boicea avea să fie arestat și judecat, iar sentința a fost una grea pentru el, trei ani și patru luni de închisoare. Și-a dus la capăt condamnarea, iar acum are aspirații mari în libertate.

Viitorul ar suna mai bine în Anglia

Fostul jihadist, care spune acum că este total îndreptat și vrea să devină cetățean model, are de gând să plece în Anglia, acolo unde, de ani buni, lucrează, legal, chiar tatăl său. Și care vrea să-i dea o mână de ajutor fiului risipitor, care tocmai a finalizat ultima părticică a liceului, ratată din cauza condamnării.

I-a pregătit un loc de muncă, șofer pe camion, cu un salariu demn de Occident, doar că ”micuțul” nu poate părăsi România! Are interdicție, din cauza condamnării, iar în acest sens s-a adresat instanței, pe care a ”implorat-o” să-l ”ierte”. (CITEŞTE ŞI: FLORIN MORARIU, brutarul român care i-a atacat pe terorişti cu făcăleţul, se teme pentru viaţa lui)

Luigi Boicea vrea să plece la muncă în Anglia

Luigi Boicea, fostul jihadist, a cerut ridicarea interdicției de a părăsi România

Iată ce a cerut fostul jihadist instanței din Craiova: ”A fost înregistrată contestația la executare formulată de condamnatul Boicea Luigi. În motivare a solicitat, în principal, încetarea interdicției de a părăsi teritoriul României pentru motive întemeiate și, în subsidiar, a solicitat încuviințarea părăsirii teritoriului României pe perioadă determinată.

În fapt, prin sentința penală rămasă definitivă a fost condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare. După liberare și-a continuat studiile, reintegrându-se social, conștientizând efectele nefavorabile ale acțiunilor sale, conformându-se la ordinea socială, absolvind clasa a 12-a.

Chiar dacă național există mari reticențe în privința celor ce au fost condamnați penal cu închisoarea, a reușit să se integreze în social, însă posibilitățile de angajare în câmpul muncii fiind limitate, a fost nevoit să își realizeze si o altă specializare, astfel, a dobândit și calitatea de conducător auto conform atestării examenului de obținerea permisului de conducere, specializarea contribuind la mărirea șanselor de reintegrare.

Cum toate eforturile depuse sunt în imposibilitatea de a obține un loc de muncă în țară, având în vedere greșita mentalitate a angajatorilor care, în baza cazierului judiciar, refuză angajarea sa pentru un loc stabilit de muncă, iar pentru a se întreține este nevoit să lucreze doar ocazional, cu remunerație destul de mică, ca zilier, în diferite activități atât comerciale, cât și gospodărești. Ori, posibilitățile destul de limitate de a avea un trai decent, pentru a obține venituri legale pe teritoriul național l-au convins să apeleze la tatăl său, care lucrează în mod legal în Regatul Unit ca și conducător auto și i-a obținut promisiunea patronajului său de a se angaja. (NU RATA: PRIMELE DECLARAȚII ALE TERORISTEI DIN ARAD SUNT ȘOCANTE: „M-AU ARESTAT DE HANDICAPAȚI”)

De asemenea, sprijinul tatălui său a fost major în sensul reintegrării sociale și, cum locuiește în mod statornic cu acesta, consideră că reunirea familiei ar fi și ea un factor determinant în reintegrarea socială mai ușoară, în obținerea unui venit sigur și stabil, în a avea un program bine determinat chiar și în modul întemeierii unui cămin propriu”, sunt argumente ale lui Luigi

Luigi, în custodia polițiștilor

Cum au decis judecătorii în cazul lui Luigi Boicea

El a arătat că în Marea Britanie are șanse mult mai mari de angajare. ”A arătat că scopul preventiv educativ al pedepsei a fost atins, astfel încât măsura obligării de a nu părăsi țara își pierde eficiența, fiind doar un mod de limitare a drepturilor civile ce nu își mai îndeplinește scopul prevăzut de legiuitor. Mai mult, această interdicție, prin limitarea posibilităților de angajare în mod direct, îi îngreunează dezvoltarea personală și crearea unei familii, banii și sursa de venit, care este constantă, este o resursă necesară în formarea acesteia.

A arătat că în Regatul Unit posibilitățile de angajare sunt mult mai mari, mediul economic fiind mult mai dezvoltat și stabil decât în tara noastră, tatăl său, un garant al bunei purtări în fața noului angajator, unde va lucra sub îndrumarea și supravegherea acestuia. De aici și convingerea împreună cu motivația de a obține permisul de conducere auto, precum și de a-și finaliza studiile.

Tatăl lui deține toate categoriile auto, card european tahograf pentru transport mărfuri și autorizație europeană de conducător transporturi special, inclusiv materiale explozive sau armament, recunoscută de Regatul Unit și datorită seriozității și duratei de lucru în acea zonă. (VEZI AICI: TÂNĂRA DE 33 DE ANI, DIN TIMIȘOARA, A FOST CONDAMNATĂ DEFINITIV LA ÎNCHISOARE PENTRU PROPAGANDĂ TERORISTĂ)

Pe lângă acea condamnare, fostului jihadist i se aplicaseră și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și dreptul de a părăsi teritoriul României, pe o durată de trei ani. Ultimul punct fiind chiar cel pe care Luigi l-a atacat în instanță. Doar că i-a fost respinsă contestația și a fost obligat la plata sumei de 150 de lei, drept cheltuieli de judecată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *