Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Olivia Steer, în “cruciada” pentru pământ. Ce a făcut fosta prezentatoare pentru a păstra averea familiei

Olivia Steer nu reușește să intre în posesia unei moșteniri, deși și-a câștigat dreptul, prin sentință judecătorească, în urmă cu opt ani! Nu este singură în demersul pe care l-a făcut la Judecătoria Carei, dar unde nu a ajuns la rezultatul dorit. Așa că a făcut apel la Tribunalul din Satu Mare, pentru a-și câștiga cele 30 de hectare de pământ. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detaliile.

Olivia Steer devenea vedetă în urmă cu mulți ani, când prezenta, de la Oradea, știrile locale, dar la Pro TV. Apoi a ajuns și fizic în televiziunea din Pache Protopopescu și era una dintre cele mai apreciate știriste. A avut chiar propria emisiune, dar, mai mult decât atât, l-a cunoscut pe Andi Moisescu, iar acum cei doi sunt soț și soție. Vedete au rămas amândoi, doar că Olivia a atras atenția atunci când a declarat, sus și tare, că este împotriva vaccinării. Își apără cu dibăcie convingerea, așa cum o face, mai nou, la judecată! Pentru că Olivia și câteva rude ale ei au câștigat în 2013 nu mai puțin de 25,8 hectare de teren arabil, 2,7 de pădure si 1,5 de pășune. 

Doar că nici în ziua de astăzi nu au văzut nimic, în ciuda faptului că sentința a fost definitivă. Astfel, păgubiții, între care Olivia, au revenit în sala de judecată. Și au reproșat că treaba nu și-au făcut-o două comisii, acelea din Satu Mare și Căuaș, dar și primarul din ultima localitate, căruia i-au cerut despăgubiri de 1.000 de euro pe zi, începând cu sentința favorabilă dată în urmă cu opt ani.

Olivia Steer se judecă de opt ani pentru o moștenire de 30 de hectare de pământ

Ce au cerut Olivia Steer și ceilalți petenți magistraților de la Carei

Iată ce au cerut reclamanții, prin cererea de chemarea în judecată înregistrată la 1 august 2019:

1. Modificarea hotărârii nr. 44/24.04.2019 în sensul respingerii propunerii de validare a Anexei 11 (despăgubiri) cu 1 poziție pentru suprafața totală de 25,80 ha teren arabil a Comisiei Locale Căuaș pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor;

2. Obligarea pârâtei Comisia Locală Căuaș pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor la întocmirea documentației necesare pentru punerea în posesie în natură pentru suprafața totală de 25,8 ha teren arabil pe alt amplasament pentru A.M.F, S.E. și M.O.V;

3. Înaintarea documentației necesare pentru punerea în posesie în natură pentru suprafața totală de 25,8 ha teren Comisia Județeană Satu Mare pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor în vederea emiterii titlului de proprietate pe numele beneficiarilor, pentru suprafața de 25,8 ha teren;

4. Obligarea Comisiei Județene Satu Mare pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor la eliberarea titlului de proprietate pentru suprafața menționată, cu obligarea la plata cheltuielilor de judecată. (CITEȘTE ȘI: OLIVIA STEER L-A ACUZAT PE MIRCEA CĂRTĂRESCU CĂ NU SCRIE CORECT, DAR A FOST „DESFIINȚATĂ” DE PRIETENUL CATINCĂI ROMAN)

De menționat, Comisia Județeană Satu Mare pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor și Comisia Locală Căuaș pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor au fost obligate prin sentința civilă nr. 1597 din 25.06.2013 pronunțată de Judecătoria Carei să reconstituie dreptul de proprietate în favoarea lor asupra a 30 de hectare de teren din care 25,8, arabil, 2,70 de pădure si 1,5 de pășune. Dar, deși sentința a fost pronunțată în urmă cu opt ani și a rămas definitivă, cele două Comisii nu au făcut nimic pentru a o pune în aplicare. Astfel, moștenitorii, între care Olivia Steer, au fost nevoiți să apeleze la executorul judecătoresc și la instanțele de judecată.

Ce sentință au dat magistrații de la Judecătoria Carei

Și totuși, magistrații au respins plângerea! Iată soluția pe scurt: ”Respinge ca neîntemeiată excepția tardivității formulării plângerii de către petentă, invocată de intimata de ordin 1. Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenta M.O.F, în contradictoriu cu intimatele Comisia Județeană Satu Mare și Consiliul Local Căuaș, având ca obiect anularea Hotărârii nr.44 din 24.04.2019 emisă de intimata de ordin 1, obligarea intimatei de ordin 2 la întocmirea documentației necesare pentru punerea în posesie pentru suprafața de 25,80 ha teren arabil, pe alt amplasament, pentru A. M. F, S. E și M. O. V (Olivia Veturia Moisescu) și înaintarea acesteia intimatei de ordin 1 în vederea emiterii și eliberării TP, precum și obligarea primarului comunei Căuaș, în calitate de președinte al intimatei de ordin 2 alături de intimata de ordin 1, în solidar, la plata unei despăgubiri de 1.000 euro/zi, începând cu 03.10.2013, până la data îndeplinirii obligațiilor stabilite prin titlul executoriu.” (VEZI ȘI: OLIVIA STEER, POSTARE HALUCINANTĂ: „VACCINURILE ANTI-GRIPALE ALE LUI ORBAN, CAUZATOARE DE CORONAVIRUS!”)

Olivia Steer a câștigat procesul în 2013, dar nu a intrat nici acum în posesia moștenirii

În aceste condiții, Olivia Steer și ceilalți moștenitori au atacat decizia Judecătoriei Carei cu apel la Tribunalul din Satu Mare, iar un prim termen va avea loc peste câteva zile.

Olivia Steer, moștenire de coșmar: filmul evenimentelor

În anul 2013, familia Oliviei Steer a câștigat o moștenire de 30 de hectare (teren arabil și pădure) în comuna Căuaș din Satu Mare. În realitate, Olivia și rudele ei nu au primit nimic, deși au la mână o decizie definitivă. Situația este cu atât mai bizară cu cât autoritățile locale recunosc decizia judecătorilor însă, susțin ele, nu pot s-o pună în aplicare pentru că terenul respectiv nu mai poate fi retrocedat în natură. Spun că nici nu pot oferi un alt teren la schimb, pentru că acesta pur și simplu nu există. Umilită de autorități, Olivia Steer a răbufnit! A cerut, atunci, amendarea primarului cu 1.000 de euro pe zi! (AFLĂ ȘI: OLIVIA STEER A ANUNȚAT CĂ I-A FOST SPART CONTUL DE FACEBOOK, ÎNSĂ REALITATEA A FOST ALTA. CE GAFĂ A FĂCUT SOȚIA LUI ANDI MOISESCU)

Olivia și rudele ei ar fi trebuit să intre de mult timp în posesia pământului care le aparține, de drept. Doar că nu s-a rezolvat nimic. Astfel, familia Oliviei Steer a depus o nouă acțiune în instanță, solicitând ca primarul din Căuaș să fie amendat cu 1.000 de euro pe zi de întârziere a punerii în aplicare a deciziei de retrocedare. Avocatul familiei Oliviei a venit cu o dovadă zdrobitoare că e ceva în neregulă: deși primăria le-a transmis că nu sunt terenuri disponibile pe raza localității, aceeași instituție a decis în 2016 concesionarea unora pentru locuitorii acesteia. În instanță, dreptatea a fost, curios, de partea autorităților din Satu Mare, care, conform magistraților, au procedat corect.

Instanța a constatat că pe raza localității nu sunt terenuri disponibile pentru punerea în posesie a reclamanților, dar aceștia pot solicita despăgubiri, conform deciziei inițiale a instanței. Iar dosarul s-a mutat la Tribunalul din Satu Mare, după apelul făcut de rudele Oliviei Steer.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp. 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *