Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Containerele în care au stat sinistrații de la Rast, transformate în cabinete medicale la Spitalul din Orșova

Un număr de opt module în care au locuit sinistraţii din comuna Rast, din judeţul Dolj, vor deveni cabinete medicale în curtea Spitalului din Orşova – Mehedinţi. Aici spitalul este suport COVID şi sunt internaţi doar pacienți care au COVID-19. Din acest motiv, în modulele de aici vor fi trataţi bolnavii care nu au COVID şi au nevoie de un consult sau de îngrijiri medicale.

Primele patru containere modulare au venit deja şi se lucrează intens pentru că în 10 zile deja vor funcţiona aici primele cabinete medicale. În acest weekend, aici vor mai sosi alte patru containere. În total, vor funcţiona opt cabiente medicale.

Containerele folosite de sinistrații de la Rast au primit o nouă utilizare

„Ceea ce vedeţi aici şi ce facem aici este vorba despre cabinete medicale dintre care unele dintre ele nici nu au existat niciodată în structura spitalului nostru, vorbim de oncologie medicală, urologie, ortopedie traumatologie, aici vom pune medicina muncii şi psihologia”, explică Adrian Cican,  managerul Spitalului Orşova. (VEZI ȘI: POTOP PESTE CASELE RIDICATE DE GUVERN LA RAST)

„Ar fi foarte bine să nu ne mai ducem până la Severin”

Medicii care îşi vor desfăşura aici activitatea sunt încântaţi de ideea managerului.

„Oamenii erau reticenţi, dar au început să înţeleagă şi este un lucru foarte bun şi pentru oraşul nostru. Este o mutare foarte bună din partea domnului manager pentru a îmbunătăţi în primul rând starea mentală”, spune Golupenţa Mirea, medic psiholog.

Pacienții sunt mulțumiți că nu mai bat drumul până la Severin pentru îngrijiri medicale

Localnicii sunt cei mai fericiţi pentru că nu vor mai parcurge 40 de kilometri până la primul spital atunci când au nevoie de o banală consultaţie. (VEZI AICI: CHIRURGUL CRAIOVEAN UCIS DE COVID-19, APLAUDAT DE COLEGI LA PLECAREA PE ULTIMUL DRUM)

„Dacă vrei să vii la spital nu poţi, nu ai unde, că nu te primeşte, că cică sunt bolnavi din  ăia  de… faci analize aici şi te trimite şi ţin spitalul închis pentru câţiva”, spune un localnic.

„Dacă i-ar da drumul ce bine ar fi, suntem bătrâni şi avem şi noi nevoie, vă daţi seama, avem mai multe boli. Ar fi foarte bine să nu ne mai ducem până la Severin că e departe, nu avem transport”, spune o localnică.

Spitalul din Orşova are acum nouă pacienţi cu COVID-19 din 120 de locuri disponibile. (NU RATA: UN STUDENT CRAIOVEAN A CONSTRUIT, DIN ECONOMIILE LUI, O POARTĂ DE DEZINFECTARE PE CARE A DONAT-O UNUI SPITAL)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *