Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Vali Vijelie a izbucnit în plâns în emisiunea lui Denise Rifai. Cum și-a pierdut mama și de ce nu poartă numele tatălui în buletin

Vali Vijelie, 50 de ani, a făcut dezvăluiri de suflet în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, o întrebare legată de mama lui făcându-l să plângă. De când i-a murit mama, spune că nu-și mai serbează zilele de naștere.

Vali Vijelie, unul dintre cei mai longevivi cântăreți de muzică de petrecere din România, a fost invitat, marți seară, în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la Kanal D.

Manelistul de 50 de ani a fost deschis tuturor întrebărilor puse de jurnalistă, mai ales că ei se cunosc de multă vreme.

Exuberant, fredonând la prima întrebare o romanță aparținând Ioanei Radu, Vali Vijelie a oferit detalii de la începutul carierei sale muzicale, dar și despre legături de familie, perioada copilăriei și adolescenței, lucruri inedite din viața sa de zi cu zi, dar și despre iubirile care i-au marcat viața.

De unde i se trage porecla

Valentin Rusu este numele din buletin al artistului. ”Părintele manelelor din România”, cum l-a denumit un coleg de breaslă, Adrian Copilul Minune, a povestit de unde vine porecla ”Vijelie”.

Înainte, când te lansai în muzică, o luai casă cu casă, stradă cu stradă, oraș cu oraș. Eu am studiat în casă la Dorel Cocoșatu, care cânta foarte bine cu acordeonul. M-a luat la un botez prin jurul Bucureștiului. Și întreba toată lumea cine sunt. Fiind vărul lui Mircea Vijelie, idolul meu, mi s-a spus direct: Vali Vijelie.

Vali Vijelie:

Poartă numele mamei

”De ce nu purtați în acte numele tatălui?”, a fost chestionat artistul.

”Tata, când s-a luat cu mama mea, era căsătorit. Apoi, nu s-a mai căsătorit. Toți copiii sunt pe numele mamei. Se trăia într-un concubinaj, așa era atunci, pe vremea lui Ceaușescu. Important pentru ei era că se iubeau. Toți frații suntem pe numele mamei, chiar dacă părinții noștri au trăit împreună până la adânci bătrâneți. Tata a divorțat de fosta soție, dar nu am mai schimbate numele”, a mărturisit cântărețul.

Ultima petrecere aniversară

La întrebarea 11 Vijelie a izbucnit în lacrimi, găsindu-și cu greu cuvintele pentru a încheia ideea.

Mama lui a murit la o zi după aniversarea lui.

”Eu sunt născut pe 7 iulie, de la un moment încoace nu-mi mai fac ziua. Am terminat casa și dorința mea cea mare era ca să vină mama de ziua mea, să fac petrecere. A venit mama și a spus că nu se simte bine. Și-am dus-o la spital… Și de atunci, nu-mi mai fac ziua… Nu m-am supărat pe Dumnezeu! Dacă aș fi avut o putere, aș fi făcut să trăiască mama o veșnicie”, a răspuns, printre lacrimi, Vali Vijelie.

”Dacă pui banii pe primul loc, pierzi”

Vali Vijeli câștigă o mulțime de bani din manele, dar susține că nu sunt principalul lui scop în viață.

Cea mai mare sumă luată la o petrecere? ”Au fost mai multe. Dar eu nu plec cu toți banii, îi împart cu toți colegii mei. Tu-ți dai seama că evenimentele sunt generoase… Dacă ai să pui pe primul loc banii, mereu ai să pierzi”, susține cântărețul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *