Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Danemarca va introduce pașaportul de vaccinare. Ce spun autoritățile: „Trebuie să știm să profităm de avantajele digitale”

 

În trei sau patru luni va fi pregătit un pașaport digital pentru cei care au fost vaccinați anticoronavirus, anunță autoritățile daneze. Se va face acest demers pentru a accelera redeschiderea activităților. 

Începând cu finalul lunii februarie, danezii vor putea consulta informațiile referitoare la vaccinare pe platforma online pe care se află datele lor medicale.

”Va fi ca un paşaport suplimentar pe care o persoană îl va avea salvat în telefonul său mobil şi care va dovedi că persoana respectivă a fost vaccinată. Ca ţară, trebuie să ştim să profităm de avantajele digitale pe care le avem. Putem fi primii din lume care să-l avem’‘, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul de finanţe interimar Morten Bodskov.

În plus, ministrul de finanțe interimar a ținut să precizeze și faptul că trebuie găsită o variantă pentru a putea fi folosit acest tip de pașaport. Evident, se va ține cont de situația epidemiologică din Danemarca.

CITEȘTE ȘI UN ALT CAZ DE INFECTARE CU NOUA TULPINĂ DIN MAREA BRITANIE, DEPISTAT LA O ȘCOALĂ DIN CAPITALĂ

” Pașaportul de vaccinare ar putea produce o divizare socială”

Pașaportul suplimentar va fi folosit multă vreme de acum înainte, susțin autoritățile. În plus, încă de acum o lună populația daneză a fost înștiințată de faptul că se fac toate demersurile pentru acest pașaport. Însă nu toată lumea a fost de acord cu această inițiativă. Au fost voci care au afirmat că se va produce o divizare socială și chiar o marginalizare a grupurilor de persoane care nu au fost vaccinate.

”Folosind progresele digitale disponibile putem permite călătoriile şi participarea la viaţa culturală în Danemarca. Ne vom bucura mulţi ani de paşaport”, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă directorul general al patronatului, Lars Sandahl Sorensen.

VEZI ȘI VACCINUL ASTRA ZENECA CONTRA COVID, DISPONIBIL PENTRU ANUMITE CATEGORII DE PERSOANE? CINE O SĂ FIE BENEFICIARII

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *