Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Medicii din Botoșani au rămas uimiți. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce și-a introdus un furtun „unde nu trebuie!”

Un botoșănean a reușit să îi uimească pe medicii de la camera de gardă în stare critică, după ce a încercat să se trateze singur pentru o afecțiune medicală ușoară.

Bărbatul nu mai urina de câteva zile şi, în loc să meargă la medic pentru tratament, el a decis să-şi introducă un furtun de la vin în penis, crezând că aşa se procedează şi în cazul celor care folosesc sonda. A început să sângereze puternic şi a solicitat sprijinul cadrelor medicale de la Ambulanţă, scrie monitoruldebotoșani.

Copil, stare gravă din cauza leacurilor băbeşti

Tot în Botoșani, un băiat de un an şi trei luni, dar şi o femeie de 52 de ani, au ajuns la spital săptămâna trecută după ce au suferit arsuri cu lichid fierbinte în propriile gospodării.

Cu toate că rănile erau destul de grave, cei doi pacienți au ajuns la spital câteva zile mai târziu, starea lor fiind şi mai gravă, din cauza tratamentelor aplicate personal sau de către familie, la sfaturile altora.

Primu  a ajuns la spital copilul de un an şi trei luni. Micuţul a fost adus de mama lui, care a încercat, timp de două zile, să îl trateze acasă cu mai multe alifii. Minorul a suferit o arsură de gradul I-II la nivelul feţei, umărului drept şi a gâtului, după ce a fost stropit cu apă fierbinte din greşeală.

Ulterior, părinţii şi bunicii au încercat să îl trateze acasă, cu diverse alifii şi creme, însă leziunile provocate de lichid au început să se agraveze.

Ce avertizează medicii

Medicii botoşăneni spun că numărul cazurilor de acest fel este destul de ridicat, iar, surprinzător, pacienţii care recurg la aşa-zisele leacuri „băbeşti”, nu se apropie deloc de vârsta a treia. „Se pare că educaţia sanitară le lipseşte celor mai tineri, nu celor în vârstă”, a spus un medic specialist din cadrul UPU-SMURD, potrivit aceleași surse.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *