Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

OFICIAL! Bilanțul deceselor de la Matei Balș crește la opt! Un bărbat de 87 de ani a fost declarat mort, la trei zile de la incendiu

Ministerul Sănătății confirmă al optulea deces după incendiul de la Institutul „Matei Balș”. Este vorba de un bărbat de 87 de ani, cu o formă severă de infecție cu SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor date de MS, conformarea a venit de la conducerea Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. „Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități”, anunță Ministerul Sănătății.

Citește și: Încă o martoră a incendiului de la Matei Balș face declarații despre tragedie: „Am auzit țipete și am sărit din pat!”

Finalizarea anchetei medico-legale poate stabili cauzele decesului pacientului, adică dacă are legătură de cauzalitate cu incendiul de vineri. Autoritățile au precizat că la momentul izbucnirii incendiului în Pavilionul 5 al Institutului Matei Balș, acest pacient se afla la un etaj superior.

El nu au precizat dacă pacientul a fost rănit în incendiu, precizând, însă, că deocamdată nu pot confirma dacă există o legătură între deces şi incidentul tragic de la spital.

Cum a izbucnit incendiul

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5:00, la parterul unui pavilion, unde erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat.

Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată iar sâmbătă a decedat un bărbat de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar. Duminică, a decedat o femeie de 67 de ani, care era internată la un etaj superior al pavilionului unde a izbucnit incendiul şi a fost transferată într-o secţie ATI a acestei unităţi sanitare.  A doua zi a urmat cel  de-al optulea deces.

Nu rata: Nouă pistă în cazul incendiului de la ”Matei Balș”, unde au murit cinci pacienți! De unde a plecat focul

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *