Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Milionarul român “vânat” de fiscul australian cere ajutorul judecătorilor într-un dosar de 2,5 mil. €

Florin Burhală, milionarul român vânat de fiscul australian, s-a pus la adăpost în România, cerând ajutorul magistraților. Potrivit informațiilor obținute de CANCAN.RO, apropiatul fostului premier australian Tony Abbott a depus o cerere la Judecătoria Sectorului 1, pentru a amâna plata datoriilor uriașe pe care le-a acumulat. Primul termen al procesului va fi în luna februarie.

Vânat de fiscul australian, care i-a cerut plata unor impozite uriașe, de peste trei milioane de euro, Florin Burhală, milionarul care a cunoscut succesul la Antipozi  timp de 20 de ani, cere ajutorul judecătorilor români.

CANCAN.RO a aflat, în exclusivitate, că milionarul a contestat executarea silită și cere o amânare de la plata datoriilor uriașe.

Decizia s-a pronunțat în vara anului trecut

Încuviințează executarea silită la solicitarea administratorilor judiciari ANDREW REGINALD YEO și GESS MICHAEL RAMBALDI în numele creditorului AUSTRALIAN TAXATION OFFICE împotriva debitorului BURHALA FLORIN, de către BEJ PETICARU EDUARD, în dosarul de executare nr. 149EP/2020, în temeiul titlurilor executorii reprezentate de Sentința de faliment din 10.08.2016, pronunțată Curtea Federală din Australia în dosarul nr. MLG160/2016, Sentința civilă nr. 1886/14.12.2017 pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 9882/3/2017** și Decizia civilă nr. 150A/17.02.2020 pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul nr. 9882/3/2017** prin care a fost recunoscută și încuviințată sentința străînă, pentru recuperarea sumei de 3.794.093,91 dolari australieni (aproximativ 2,5 milioane de euro, n.r.) la care se adaugă costurile creditorului suma menționată expres în sentința de faliment și pentru suma de 15.816,89 stabilită cu titlu de cheltuieli de judecată de instanțele române în procedura de recunoaștere și încuviințare, precum și pentru recuperarea cheltuielilor de executare, prin toate modalitățile de executare prevăzute de lege.

Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligației cuprinse în titlul executoriu menționat. 
Respinge în rest cererea de încuviințare a executării silite, că neîntemeiată. 
Fără cale de atac pentru capătul de cerere admis.

Cu apel pentru creditor în termen de 15 zile de la comunicare, la Judecătoria Sectorului 1 București, pentru capătul de cerere respins. 
Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefă instanței, astăzi, 17.07.2020”, se arată în sentința pronunțată în vara anului 2020.

Florin Burhală, avocatul român care s-a îmbogățit în Australia

(NU RATA: ULTIMA ORĂ. DECIZIA JUDECĂTORILOR NU MAI POATE FI ÎNTOARSĂ. MILIONARUL ROMÂN FUGIT DIN AUSTRALIA VA FI ”EXECUTAT” LA BUCUREȘTI)

A făcut avere, după 20 de ani petrecuți în Auteralia

Timp de aproximativ 20 de ani, Florin Burhală a trăit în Australia, unde a exercitat meseria de avocat şi ar fi făcut avere din apărarea drepturilor migranţilor. Situaţia financiară a românului a devenit extrem de bună poate şi datorită relaţiei speciale, la nivel politic, pe care a avut-o cu fostul premier al ţării de la Antipozi, Tony Abbott. Astfel, doar din practicarea avocaturii, Florin Burhală ar fi obținut peste 11 milioane de euro.

Românul se pare că ar fi apelat la unele ”artificii”, iar fiscul australian l-a acuzat că şi-a diminuat veniturile pentru a se sustrage de la plata taxelor, stabilindu-i impozite în valoare de trei milioane de euro.

(CITEȘTE ȘI: CE LOVITURĂ A PRIMIT MILIONARUL ROMÂN FUGIT DIN AUSTRALIA… E VORBA DE 3 MIL. €)

ANAF i-a blocat conturile lui Florin Burhală

Fiscul australian nu a renunţat, însă, la intenţia de a recupera cele trei milioane de euro. Potrivit informaţiilor deţinute de CANCAN.RO, autorităţile de la Antipozi au trimis în România trei detectivi specializaţi în finanţe şi insolvenţă, care au găsit mai multe proprietăţi şi bunuri, în valoare de două milioane de euro. Investigaţia, care s-a derulat pe parcursul mai multor ani, a costat nu mai puţin de 200.000 de euro. A urmat un proces la Tribunalul Bucureşti, unde Florin Burhală a fost acuzat că a fugit din Australia pentru a scăpa de plata datoriei către fisc.

Statul australian a cerut celui român să pună sechestru pe bunurile şi proprietăţile lui Florin Burhală, iar ANAF i-a blocat conturile. A realizat, însă, că afaceristul şi-a înstrăinat averea. O vilă în Pipera, în care avocatul ar locui şi în prezent, un apartament pe litoralul românesc şi o casă în Capitală au fost donate copiilor de soţii Burhală. ANAF a reuşit, totuşi, să sechestreze o maşină. În prezent, omul de afaceri este „vânat” pentru datoria de milioane de euro. Pentru recuperarea acesteia, australienii sunt decişi să meargă până în pânzele albe.

Primul termen al procesului pe care Florin Burhală îl va avea va fi în luna februarie a acestui an, după ce le-a cerut ajutorul judecătorilor români, solicitând o amânare de la plată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *