Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Dr. Agapkin a vorbit despre cel mai periculos obicei al hipertensiunii

Hipertensiunea arteriala (HTA), cunoscuta de asemenea sub numele de tensiune arteriala crescuta sau hipertensiune, este o boala cronica caracterizata prin valori crescute ale presiunii arteriale a sangelui.

Odata masurata, tensiunea arteriala crescuta nu este o boala. O valoare de 120/80 mmHg  este considerata normala, dar cu varsta, valorile de la 140/90  mmHg sunt acceptabile.

Se discuta din ce in ce mai mult in cercurile stiintifice ca pana la 150 mmHg poate fi considerat limita normala si superioara pentru persoanele cu varsta peste 70 de ani. Hipertensiunea este atunci cand tensiunea arteriala este adesea peste 140/90  mmHg.

Este bine de stiut ca tensiunea arteriala crescuta se gaseste cel mai adesea dimineata. Se recomanda ca tensiunea  sa fie masurata de doua ori pe zi la aceleasi ore timp de cel putin o saptamana, astfel incat medicul sa poata stabili daca aceasta este o afectiune sau sa monitorizeze tratamentul.

Daca aveti in continuare aceasta afectiune, luati in considerare ce trebuie sa faceti pentru a impiedica lucrurile sa se inrautateasca.

Dr. Sergei Agapkin a spus ca limitarea aportului unui anumit produs reduce semnificativ riscul de progresie a hipertensiunii.

Se crede ca restrictia de sare (si invers – consumul excesiv al acesteia) are un efect deosebit de puternic asupra starii persoanelor cu hipertensiune. In special, o dieta fara sare este cea mai buna optiune.

Acest lucru nu este dificil de facut – trebuie doar sa renunti la obiceiul  de a adauga sare in alimente.

Necesarul zilnic de clorura de sodiu este de zece grame. Si diferite alimente sunt bogate in sodiu.

Daca renuntati complet la sare, acest lucru va duce la normalizarea continutului de clorura de sodiu din organism. La pacientii cu hipertensiune arteriala, de exemplu, evitarea excesului de sare reduce riscul progresiei bolii , a spus Serghei Agapkin.

Potrivit expertului, este destul de usor sa renunti la obiceiul de a adauga sare la alimente.

Pentru a face acest lucru, se adauga condimente, ierburi, hrean, ceapa, lamaie si sucuri de mere.Acestea sunt un substituent  sanatos pentru  sare.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *