Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cod galben de ninsori, viscol si polei. Avertizare ANM

Alerta METEO! ANM a emis o avertizare meteo de cod galben de ninsori, viscol si polei valabila pana luni, 1 februarie 2021. Avertizarea vizeaza mare parte din tara.

Conform prognozei ANM, in intervalul 31 ianuarie, ora 16.00 – 1 februarie, ora 12.00, se vor semnala precipitatii moderate cantitativ, polei si intensificari ale vantului in mai multe zone din tara.

Totodata in acelasi interval vor fi precipitatii in toata tara.

Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp, iar in regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. In jumatatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada, pe alocuri mai consistent.

In Maramures, Crisana si Transilvania vor fi precipitatii mixte, iar in celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, in special in Carpatii Occidentali, ploile si lapovita vor determina topirea partiala a stratului de zapada existent.

Pe arii restranse vor fi depuneri de polei. Vantul va avea intensificari in zonele montane si in regiunile sudice si sud-estice, in general, cu viteze de 50-60 km/h.

Cod galben de ninsori, viscol si polei. Zonele vizate

In Carpatii Meridionali si in Carpatii Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge insemnat cantitativ si se va depune strat de zapada, local consistent.

Vantul va prezenta intensificari, cu viteze de 50-70 km/h, iar indeosebi in zona inalta a Carpatilor Meridionali, rafalele vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

In jumatatea de sud a Moldovei, in nord-estul Munteniei si in sud-estul Transilvaniei, indeosebi in a doua parte a noptii de duminica spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *