Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Totul despre Florin Călinescu, juratul de la „Românii au talent”, sezonul 11. Ce tristețe ascunde unul dintre cei mai charismatici oameni de televiziune

Florin Călinescu este unul dintre jurații de la „Românii au talent”, sezonul 11, care va începe la Pro TV, pe 5 februarie. Alături de acesta, la masa juriului se mai află Andi Moisescu, Andra și Alexandra Dinu, care i-a luat locul lui Mihai Petre.

Florin Călinescu s-a născut la Timișoara și este unul dintre titanii televiziunii românești.  A studiat teatrul şi a pus bazele televiziunii la noi în ţară. Pe plan personal însă, juratul de la Pro TV a suferit enorm.

Dramele care i-au marcat viața

La doi ani după căsătoria cu soția lui, Ana, s-a născut prima lor fetiță, care din păcate a murit. 

În 1986 şi 1988, cei doi deveneau părinţii lui Luca şi Petru. Din păcate, în 1996, soția lui Florin Călinescu a aflat că suferă de cancer esofagian.

A urmat o luptă grea, iar în 2005, aceasta s-a stins din viață.  Ana Maria Călinescu a murit fix în ziua în care trebuia să împlinească 47 de ani.

Cu doi copii minori, actorul a dormit câteva zile într-o maşină parcată pe o alee de lângă cimitir, potrivit okmagazine.

Șapte ani mai târziu, Florin Călinescu a primit vestea că fiul lui cel mic, Luca, se spânzurase într-o cameră de hotel, în Praga, pe fondul unei depresii netratate. Acesta nu se consolase niciodată cu ideea că mama lui nu mai era printre cei vii şi a luat decizia de a-şi lua viaţa.

Cariera lui Florin Călinescu

La începutul anilor 90 a debutat ca prezentator radiofonic cu emisiunea „Duminicile celor singuri” de la Pro FM.

În 1996 ajunge la PRO TV, unde realizează emisiunea Ora șapte, bună dimineața,  urmată de Chestiunea Zilei între 1997 – 2001 și 2003.  În 2000 primește titlul de cetățean de onoare al municipiului Timișoara.

 În 2001 este numit director general al postului Tele 7 abc. În 2003 a devenit directorul ziarului Știrea zilei.

Revine în 2003 la Pro TV, unde prezintă emisiunea Procesul etapei timp de un an. Între 2005 și 2007 a fost realizatorul emisiunii „Om la om” de la TV Sport.

Un nou sezon plin de surprize, Românii au talent

Din 5 februarie, concurenții care au vrut să-și depășească
limitele și au venit în fața juraților vor demonstra că munca și pasiunea i-au
condus spre cel mai înalt nivel.

În premieră, în acest an, emisiunea Românii au talent va fi difuzată de două ori pe săptămână: vinerea și lunea!

Andi Moisescu, Andra, Florin Călinescu și Alexandra Dinu i-au jurizat pe acei concurenți care și-au luat destinul în mâini și au vrut să fie cunoscuți celor de acasă prin talentul lor.

Dansatori surprinzători, voci de neuitat, momente de magie sau sport neașteptate și reprezentații nemaivăzute au reușit să scrie povestea viitorului sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *